EWII A/S

Nyt samarbejde går på tværs af brancher og landegrænser

Del
Direktør for forretningsudvikling i EWII Koncernen, Mette Daugård og administrerende direktør I EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, til "Selection Days" i Urbantech-programmet. Foto: Urbantech
Direktør for forretningsudvikling i EWII Koncernen, Mette Daugård og administrerende direktør I EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, til "Selection Days" i Urbantech-programmet. Foto: Urbantech

Danskernes energiforbrug er i forandring, for hele samfundet skal bygges op på en ny, grøn, bæredygtig måde.

Det kræver ny viden, nye metoder og ny tænkning, der udfordrer det bestående, lyder det fra administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn.

Og ny viden er netop omdrejningspunktet i innovationsprogrammet Urbantech, der i øjeblikket er i gang med at matche håbefulde, internationale iværksættervirksomheder fra hele verden med de tre deltagende virksomheder i programmet, VKR/Velux, COWI og EWII Koncernen.

Programmet er støttet af Realdania og Industriens Fond, og kører i tre år. I år kører det for anden gang.

”Det er det allermest spændende tidspunkt i processen, vi er i gang med lige nu, for nu har vi lagt os fast på, hvilke iværksættere, vi skal gå på opdagelse sammen med,” lyder det fra Lars Bonderup Bjørn.

For EWIIs vedkommende er der valgt to samarbejdspartnere. Den ene – et spansk firma ved navn Linc – skal, om alt går vel, hjælpe med grøn omstilling uden nedbrud på elnettet:

”Elnettet risikerer at gå ned, når alle skal have en el-bil eller en varmepumpe. Det er et problem for os alle sammen, for selvfølgelig skal det ikke være infrastrukturen, der begrænser for eksempel vores brug af elbiler eller andre elektriske løsninger. Der må ny tænkning til. Vi har valgt en samarbejdspartner, der har en metode, der meget præcist kan analysere belastningen på el-nettet,” forklarer direktøren.

Metoden, som Linc benytter, hedder spektralanalyse. På almindeligt dansk betyder det, at spanierne kan skabe et meget præcist og detaljeret overblik over, hvad der belaster el-nettet og hvornår.

”Vi tror på tankerne, de fremlægger nu og glæder os meget til at udforske den vej, som Linc viser os her,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Derudover har EWII Koncernen også valgt at indgå samarbejde med den danske start-up Climaid. Firmaet har fokus på indeklima.

”Selve det med indeklimaet er der ikke så meget nyt i – men forskellen her er, at Climaid samtidig interesserer sig for adfærdsdimensionen omkring indeklima. Hvilke vaner er det, der gør, at indeklimaet er, som det er? Det evner de at forklare, og gøre os klogere på, og det er rigtig spændende,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Derudover kommer EWII Koncernen til at samarbejde med både VKR/Velux og COWI om to iværksættere mere, da flere af deltagerne viste sig at kunne bidrage på flere områder.

”Det har virkelig været en god proces med Urbantech og udvælgelsen af vores nye samarbejdspartnere gennem innovationsprogrammet. Vores store udfordring til sidst var, at de tilbageværende kandidater var så dygtige, at der var rift om dem!” siger Lars Bonderup Bjørn.

Det ”problem” blev dog løst i mindelighed med en bisidder-ordning og en aftale om gensidig sparring og vidensdeling.

Næste skridt i processen er nu, at de udvalgte firmaer kommer til Kolding for at arbejde fra EWII Koncernens hovedkvarter i 12 uger.

For yderligere information kontakt venligst:

Administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, på 23 23 71 18

Nøgleord

Billeder

Direktør for forretningsudvikling i EWII Koncernen, Mette Daugård og administrerende direktør I EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, til "Selection Days" i Urbantech-programmet. Foto: Urbantech
Direktør for forretningsudvikling i EWII Koncernen, Mette Daugård og administrerende direktør I EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, til "Selection Days" i Urbantech-programmet. Foto: Urbantech
Download

Information om EWII A/S

EWII A/S
EWII A/S
Kokbjerg 30
6000 Kolding

70 55 55 55https://ewii.com

EWII Koncernen er med afsæt i Trekantområdet leverandør af el, vand, varme og fiber. Vi sikrer livets selvfølgeligheder med høj forsyningssikkerhed, og vi vægter, at det skal være nemt at være kunde hos os. Vi sælger el og energirådgivning til kunder over hele landet. Varme, vand og fiber sælger vi i Trekantområdet. Vi er med til at forme fremtiden for energibranchen, og spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer for at sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier. Vi bygger fremtidens fibersamfund og udvikler løsninger til fremme heraf. Vi investerer ansvarligt og fremsynet i udviklingen af vores fælles samfund. EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 450 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra EWII A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EWII A/S

Center Denmark flytter sammen med SDU og DTU16.9.2020 09:04:00 CESTPressemeddelelse

Center Danmark, der er et nationalt samlingspunkt for grøn forskning, har fået nye lokaler. Og nye samboer at dele dem med: For kort tid siden flyttede centrets ansatte sammen med klyngeorganisationen Energy Cluster Denmark, og nu kommer der flere beboere på adressen. Både Syddansk Universitet og Danmarks Tekniske Universitet slutter sig til det grønne forskningsfællesskab, der fysisk ligger i Port House i Fredericia. En af de nye tilflyttere er professor og centerleder for SDU Center for Energy Informatics og for Mærsk McKinney Møller Instituttet på SDU, Bo Nørregaard Jørgensen: ”Det er helt unikt, at vi har sådan en konstellation, hvor vi universiteter sidder sammen med de virksomheder, der skal bidrage til den grønne omstilling. Vi har ikke noget tilsvarende i dag,” lyder det fra Bo Nørregaard Jørgensen. ”Normalt vil det være sådan, at man får en invitation til et fagligt event, og så er det på den måde, man møder nye samarbejdspartnere og aftaler det videre forløb. Men her har man

EWII overtager virksomheden Fyr Fyret15.9.2020 14:52:00 CESTPressemeddelelse

Fyr Fyret – en virksomhed, der sælger varmepumper på abonnement til private forbrugere – får nye ejere: EWII Koncernen har dags dato overtaget ejerskabet fra sourcing- og servicekoncernen Solar. For EWII handler opkøbet om at styrke den grønne fremtid, Danmark kigger ind i: ”Vi tror på, at vejen frem for Danmark er varmepumper, både til erhvervsdrivende og til private forbrugere. Varmepumper er bæredygtige og klima-venlige, og sådan mener vi også, at fremtidens forretning skal være,” siger Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i EWII Koncernen. Med Fyr Fyret i porteføljen har EWII i dag markedets stærkeste tilbud til privatkunderne. Og det er ikke tilfældigt, lyder det fra direktøren. ”Vi har de senere år fokuseret meget af vores forretning på varmepumper, og på området omkring grønne alternativer til de mange olie- og gasfyr, der står rundt omkring i de danske hjem og i mange virksomheder,” siger han og uddyber: ”Vi skal have alt gas udfaset, og det betyder jo, at fyren

EWII-direktør Der mangler politisk lederskab i elbilsdiskussionen8.9.2020 09:39:00 CESTPressemeddelelse

I går fremlagde elbilkommissionen, med tidligere DONG-chef Anders Eldrup i spidsen, den længe ventede rapport med anbefalinger til et nyt afgiftssystem for el-biler. Planen er isoleret set god – men den lider af tunnelsyn, lyder det fra EWIIs administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn: ”Det er positivt, at det bliver belyst, hvad det kræver at omlægge afgifterne for at fremme elbilerne. Men vi mangler en overordnet plan for infrastrukturen, der skal understøtte blandt andet el-biler, men også andre elektriske hverdagsløsninger, som varmepumper og produktionsfaciliteter,” lyder kritikken fra direktøren. Han savner, at politikerne tænker elbilerne ind som en del af samfundet, og planlægger ud fra det. ”I dag har vi jo en hel infrastruktur bygget op om, at vi bruger benzin- og dieselbiler. Der ligger tankstationer langs enhver motorvej, og er du ved at løbe tør, kan du hurtigt finde den nærmeste stander, du kan tanke på,” siger han. Det skal der også være for el-bilerne, mener han, men

GlobalConnect overtager erhvervskunder fra EWII Bredbånd1.9.2020 07:56:00 CESTPressemeddelelse

Tirsdag d. 1. september overdrager EWII Bredbånd, der er en del af EWII Koncernen, sin portefølje af erhvervskunder til fiberkoncernen GlobalConnect. Det drejer sig om 1500 erhvervskunder, og sker på baggrund af et ønske fra EWII Koncernen om at lægge indsatsen omkring erhvervskunderne andetsteds i koncernen: ”Vi har et stærkt fokus på erhvervskunder, både nu og fremadrettet, men har på bredbåndsområdet besluttet, vi vil koncentrere os om privat-kunder,” lyder det fra administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn. ”GlobalConnect er en fokuseret udbyder, som netop specialiserer sig i at levere netværksforbindelser til erhvervskunder som dem, vi nu overdrager. Det er jeg meget tryg ved,” siger Lars Bonderup Bjørn. Han har positive erfaringer med at arbejde sammen med GlobalConnect, der allerede i dag udbyder internet via EWII koncernens åbne fibernet i Trekantområdet. Hos GlobalConnect glæder CEO Danmark Louise Hahn sig over aftalen. GlobalConnect er i øjeblikket i gang

BOLIG∙NET bliver ny udbyder på EWIIs fibernet27.8.2020 09:56:00 CESTPressemeddelelse

Fibernettet i Trekantområdet er allerede Danmarks mest åbne net. Her kan borgerne i dag frit vælge mellem hele otte forskellige internetudbydere - og nu bliver udvalget endnu en gang udvidet. Det er den sjællandske bredbåndsudbyder BOLIG∙NET, der ganske snart er at finde på EWIIs lynhurtige fibernet i Trekantområdet. BOLIG∙NET blev etableret i 2001, og har ambitioner om at gøre indtog i hele Jylland, med Trekantområdet som første trædesten. ” Vi har indtil nu haft fokus på Sjælland, hvor vi med stor succes har leveret internetløsninger til både boligforeninger og private husstande. Som led i vores vækststrategi vil vi være landsdækkende, og vi glæder os meget til at komme i gang i det jyske,” lyder det fra Anders Kjærgaard Jørgensen, direktør i BOLIG-NET. Med BOLIG∙NETs indtog er fibernettet i Trekantområdet nu det net, hvor kunderne har flest muligheder at vælge imellem. Og det glæder Pernille Johannessen, der er koncernudviklingsdirektør for EWII Koncernen: ”Vi ser på fibernet som in

Ny iværksætterviden skal gøre byer bæredygtige21.8.2020 09:49:00 CESTPressemeddelelse

For andet år i træk deltager EWII Koncernen i innovations-programmet Urbantech, der matcher nystartede virksomheder fra hele verden med tre etablerede danske virksomheder: COWI, VKRs Velux og EWII. Programmet løber i tre år og er støttet af Industriens Fond og Realdania. ”Det er vigtigt at undersøge – også uden for Danmarks grænser – om man kan gøre tingene på en ny måde. Det får vi inspiration til ved at møde firmaer fra hele verden,” lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i EWII Koncernen. Udvælgelsesprocessen i programmet er i fuld gang, og de fire danske firmaer har i samarbejde med Urbantech-holdet modtaget ansøgninger, som de nu har læst igennem og taget stilling til. Ud af ansøgerfeltet har virksomhederne udvalgt 10 iværksættere, som nu er med i anden runde. Iværksætterne har fokus på udvikling af digitale løsninger til fremtidens bæredygtige byer – et emne, der optager EWII-direktøren meget, uddyber han: ”Vi er i gang med en grøn omstilling, hvor meg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum