Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Nyt særligt udvalg skal udvikle Københavns natteliv

Del

Et nyt særligt udvalg for natteliv skal rådgive politikerne i Københavns Kommune på restaurations- og nattelivsområdet. Det er blevet besluttet i Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.

Kultur- og Fritidsudvalget samt Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har vedtaget nedsættelsen af et særligt udvalg for natteliv, der bl.a. skal komme med forslag og indsatser til, hvordan gener i nattelivet kan begrænses. Beslutningen er taget på det seneste møde i de to udvalg.

Nedsættelsen af det særlige udvalg, der vil gå under navnet ’Nattelivsudvalget’, er en del af Restaurations- og Nattelivsplan 2021, der gælder for de kommende fire år.  

Formålet med udvalget bliver bl.a. at kvalificere beslutningerne på restaurations- og nattelivsområdet. Herunder skal udvalget bl.a. kunne anmode om lokale indsatsgrupper på belastede gader i nattelivet, iværksætte undersøgelser samt tage initiativ til forsøg og særlige indsatser i nattelivet.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) ser frem til at følge udvalgets arbejde:

”Nattelivsudvalget får en vigtig rolle i udviklingen af Københavns fremtidige restaurations- og natteliv. Vi har behov for et mangfoldigt natteliv, hvor der er balance mellem et attraktivt natteliv og et sundt hverdagsliv. Det kræver både et tæt samarbejde mellem nattelivets mange forskellige aktører og muligheden for at sætte gang i konkrete initiativer og forsøg, der skal sikre den nødvendige balance,” siger hun.

Nattelivsudvalget vil bestå af i alt 14 medlemmer med repræsentanter fra bl.a. restaurations- og nattelivserhvervet, beboere, lokaludvalg, nattelivsgæster, politi og politikere. Den siddende Kultur- og fritidsborgmester vil være født formand for udvalget.

I januar skal Borgerrepræsentationen godkende udvalgets sammensætning.

Fakta:

  • Borgerrepræsentationen godkendte den 4. november 2021 Restaurations- og Nattelivsplan 2021, der er gældende for perioden 2022-2025. Som led i planen skal der nedsættes et partnerskab for natteliv som særligt udvalg.
  • Partnerskabet for natteliv vil fremover gå under navnet ’Nattelivsudvalget’.
  • Nattelivsudvalgets arbejde skal evalueres årligt. Afrapporteringen skal forelægges Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.

Kontakter

Pressekontakt

33 66 23 45 (modtager ikke SMS)

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavnske idrætsfaciliteter får et løft12.8.2022 09:51:16 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag aften indgik Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus en aftale om den såkaldte klubhuspulje, hvor politikerne fordelte midler til renoveringer og opgraderinger af en række idrætsfaciliter i København. I alt blev der afsat en pose penge på 16,8 millioner kroner. De skal blandt andet skal gå til større renoveringer af to badmintonhaller, et mobilt klubhus til en skateboardforening, samt opgraderinger og renoveringer af både fodbold - og roklubbers faciliteter. Udover 12 idrætsforeninger har også 3 spejderklubber fået penge til at opføre eller renovere deres klubhuse og faciliteter. På vegne af Kultur- og Fritidsudvalget glæder Kultur- og Fritidsborgmesteren sig over forbedringerne af idræts- og fritidsfaciliteterne: ”Selvfølgelig skal vi styrke københavnernes, særligt børns og unges, muligheder for at dyrke sport og idræt og for at have et aktivt fritidsliv. Derfor gælder det os, at en stribe klubber og foreninger på tværs af byen nu kan se frem til bedre faciliteter.” De

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum