Esbjerg Kommune

Nyt rådgivnings- og aktivitetstilbud til borgere med demens i Ribe

Del

Esbjerg Kommune er klar til at slå dørene op for endnu et rådgivnings- og aktivitetscenter for borgere med demens og deres pårørende. Denne gang åbner centret 14. september i Ribe, hvor borgere med demens og deres pårørende helt anonymt kan komme og få tidlig hjælp til livet med demens.

Livet bliver vendt på hovedet, når demens pludselig bliver en del af familien. Det kan have stor betydning, hvor hurtigt den demente og de pårørende får hjælp til at håndtere de nye livsvilkår. Derfor åbner Esbjerg Kommune nu endnu et rådgivnings- og aktivitetscenter for borgere med demens og deres pårørende i Ribe.

”Vi har haft gode erfaringer med vores rådgivnings- og aktivitetscenter for demens i Esbjerg, og jeg er derfor utrolig glad for, at vi nu får mulighed for at tilbyde hjælp helt tæt på borgere i den sydlige del af Esbjerg Kommune også. Jeg håber, at borgerne i Ribe og omegn vil gøre stor brug af det nye tilbud,” siger May-Britt Andrea Andersen, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget.

Sikre livskvaliteten

Det nye rådgivnings- og aktivitetscenter henvender sig især til yngre personer med demens, der stadig bor hjemme, og deres pårørende. Alle kan henvende sig anonymt og uden forudgående visitation, så det bliver muligt at yde så tidlig en indsats som mulig.

”Det handler i bund og grund om, at vi gerne vil sikre så høj livskvalitet for alle borgere, også borgere der rammes af demens. Derfor er den tidlige indsats og støtte både til borgere med demens og deres pårørende vigtig,” forklarer May-Britt Andrea Andersen.

Stor medindflydelse

Rådgivnings- og aktivitetscentret, RAC Ribe, vil i høj grad bygge på brugerinddragelse og medindflydelse, fortæller direktør for Fritid, Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen:

”Det bliver de demensramte borgere og deres pårørende selv, der er med til at definere, udvikle og planlægge de aktiviteter, de gerne vil deltage i på centret. Vores medarbejdere vil sørge for, at de forskellige aktiviteter bliver planlagt ud fra den enkeltes formåen både fysisk og kognitivt,” forklarer Arne Nikolajsen.

I første omgang er tilbuddet i Ribe en forsøgsordning, der løber til og med 2023 for at afprøve behovet for et center i Ribe-området.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, tlf. 53 10 50 09

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum