Aarhus Universitet: Arts

Nyt projekt skal bringe studerende hurtigere i job i små og mellemstore virksomheder

Del
Projektet Growth4SMEs vil med støtte fra EU’s Erasmus+ skabe en ny platform, hvor virksomheder og studerende fra blandt andet Aarhus Universitet kan få øjnene op for hinandens potentiale.

Flere dimittender skal hurtigt i beskæftigelse i de små og mellemstore virksomheder.

Sådan lyder ambitionen for projektet Growth4SMEs, som Faculty of Arts på Aarhus Universitet netop har igangsat i samarbejde med Aarhus Kommune, Oslo Universitet og belgiske UC Limburg.

Med støtte fra EU’s uddannelsespulje Erasmus+ er formålet at skabe en tættere forbindelse mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommunes jobcenter og landets små og mellemstore virksomheder, ligesom en tilsvarende brobygning vil blive udrullet i Norge og Belgien.

”Hensigten er at indgå i en mere intensiveret dialog med små og mellemstore virksomheder om, hvilke behov de har lige nu og her, og samtidig se på, hvordan vi som universitet kan imødekomme de behov. Ikke ved at lave uddannelserne om – de studerende skal stadig have deres stærke faglighed – men ved at bygge små moduler oven på den stærke viden, som de studerende allerede har, når de dimitterer,” siger Niels Overgaard Lehmann, der er prodekan på Faculty of Arts.

Et oversættelsesarbejde


Projektet bliver i praksis bygget op omkring en fælles digital platform, hvorfra virksomhederne kan tilkendegive, hvilke kvalifikationer de mangler netop nu. Når behovet er kortlagt, er det tanken at udvikle en række åbne onlinekurser, hvor dimittenderne kan dygtiggøre sig netop i de kompetencer, de små og mellemstore virksomhederne efterspørger. Platformen vil samtidig være tilgængelig i både Danmark, Norge og Belgien.

”I forhold til de små og mellemstore virksomheder er der i virkeligheden et oversættelsesarbejde – dimittender skal have mere viden om, at der gemmer sig et spændende arbejdsmarked, og de små og mellemstore virksomheder skal have mere kendskab til humaniora, fordi det viser sig, at de har rigtig meget at bidrage med inden for kommunikation, innovation, salg, eksport og organisering af arbejdet,” forklarer Niels Overgaard Lehmann.

Lokale kurser og konkurrencer

Foruden de åbne onlinekurser er planen også at designe en række lokale kurser, som kan skærpe dimittendernes kompetencer i en regional sammenhæng. Det kan blandt andet være inden for områder som forretningsforståelse, e-handel og kendskab til de nyeste kommunikationsplatforme.

I tillæg vil der i samarbejde med Aarhus Kommune blive arrangeret særlige case-competitions, hvor dimittenderne får mulighed for at give deres bud på, hvordan virksomhederne kan løse aktuelle udfordringer – baseret på erfaringer fra kurserne.

”Selvom vores nyuddannede akademikere er nogle knalddygtige unge mennesker, så starter deres liv efter studiet desværre ofte med en ledighedsperiode. Det er en skam, for vi ved, at de kan sætte gang i væksten og udviklingen i særligt de små og mellemstore virksomheder, når først de kommer ind i de rigtige stillinger. Derfor giver det al mulig mening, at vi nu går ind i et tættere samarbejde mellem uddannelserne, jobformidlingen og virksomhederne, der kan gøre rekrutteringen lettere og få dimittenderne hurtigere ud til de arbejdspladser, hvor deres kompetencer gør en forskel – til fordel for dem selv, for erhvervslivet og for Aarhus,” siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Kristian Würtz.

Growth4SMEs’ platform bliver lanceret til maj i Danmark, Norge og Belgien, og de første kurser forventes at være klar i august måned.

Fakta - Growth4SMEs:

- Growth4SMEs er en forkortelse for ’GRaduate Ongoing Workqualification toward offering Highly qualified skills for SMEs’ og er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Oslo Universitet og belgiske UC Limburg.

- Projektet har til formål at få flere dimittender hurtigere i beskæftigelse i de små og mellemstore virksomheder.

- Det skal blandt andet ske via en fælles digital platform og kurser, der er særligt tilrettelagt efter de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger.

- Projektet har modtaget støtte fra EU’s uddannelsespulje Erasmus+ og lanceres til maj i Danmark.

Kontakter

Niels Overgaard Lehmann, Prodekan
Dekanatet, Arts
Mail: nle@au.dk
Mobil: +45 2338 2265

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Mellemformer kan være svaret på udfordringer med inklusion27.5.2025 10:56:35 CEST | Pressemeddelelse

Skal skolebørn med særlige behov have specialundervisning? Eller skal de deltage i den almene undervisning på lige fod med andre børn? Svaret behøver ikke være enten-eller. Ny forskningsoversigt fra DPU, Aarhus Universitet om de såkaldte 'mellemformer' giver et første, samlet bud på, hvad specialpædagogik er, når den indgår som en del af almenpædagogikken. Og den peger på forudsætninger for, at denne særlige form for inklusion kan lykkes.

Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse

Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.

Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye