Erhvervsministeriet

Nyt Planklagenævn er nedsat

Del

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har i dag nedsat Planklagenævnet med professor Carsten Munk Hansen som formand. Planklagenævnet bliver en del af det nyetablerede Nævnenes Hus i Viborg og skal behandle sager på planområdet som følge af regeringens modernisering af planloven.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Med det nye Planklagenævn får vi et nævn, der skal koncentrere sig specifikt om spørgsmål i forhold til fysisk planlægning, og som derfor har stærke faglige forudsætninger for at skabe en balance mellem hensynet til vækst og udvikling og hensynet til natur og miljø i disse sager.Moderniseringen af planloven har indebåret et behov for et nyt klagesystem på planområdet, og jeg er derfor glad for, at jeg i dag kan præsentere det nye Planklagenævn med Carsten Munk Hansen som formand.” 

Planklagenævnet er etableret ved lov og vil behandle de klagesager på planområdet, der tidligere blev behandlet af det nu nedlagte Natur- og Miljøklagenævn. Etableringen af Planklagenævnet følger op på aftalen mellem regeringen, S og DF om Danmark i bedre balance fra juni 2016.

Professor Carsten Munk Hansen: 

”Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet i det nye Planklagenævn, og til den spændende udfordring det er, at starte det nye nævn op. Jeg ser frem til samarbejdet med de øvrige nævnsmedlemmer og med Nævnenes Hus."

Planklagenævnet sammensættes af medlemmer, der foruden generelle juridiske kompetencer har konkret viden og indsigt i henholdsvis planforhold, vækst og erhvervsudvikling, landskabs- og kulturforhold og miljø- og naturforhold, samt læge medlemmer. Nævnet har følgende sammensætning:

 • Professor Carsten Munk Hansen (formand)
 • Landsdommer Peter Buhl
 • Ole Pilgaard Andersen, lægt medlem
 • Henrik Høegh, lægt medlem
 • Philip Hahn-Petersen, lægt medlem
 • Peter Thyssen, lægt medlem
 • Trine Eide, sagkyndigt medlem
 • Anders Richelsen, sagkyndigt medlem
 • Susanne Ogstrup, sagkyndigt medlem
 • Henrik Stjernholm, sagkyndigt medlem
 • Helle Søeberg, sagkyndigt medlem 

Planklagenævnet etableres sammen med en række andre statslige klagenævn i Nævnenes Hus i Viborg. Hensigten med etableringen af Nævnenes Hus er at skabe én indgang for klagesager og et stærkt fagligt juridisk miljø, der kan bidrage til en bedre og mere effektiv sagsbehandling i de forskellige nævn.

For yderligere pressekontakt

Erhvervsministeriet: Fungerende pressechef Rasmus Holm Thomsen tlf. 91 39 94 55 eller rht@evm.dk.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum