VIA University College

Nyt partnerskab skal styrke bæredygtig udvikling i uddannelser

Del

VIA University College og Københavns Professionshøjskole er gået sammen med RCE-Danmark i et nyt partnerskab, Partnerskab for bæredygtige uddannelsesfremtider, der skal kvalificere uddannelsernes arbejde med bæredygtighed.

Hvordan klæder vi børn, unge og voksne på til at medvirke til en bæredygtig udvikling? Det skal et nyt partnerskab stille skarpt på.

VIA University College og Københavns Professionshøjskole, der blandt andet uddanner lærere, pædagoger og sygeplejersker, har sammen med RCE-Danmark indgået et nyt partnerskab, der skal styrke bæredygtig udvikling i de tilsammen mere end 50 uddannelser.

”FN har siden 1990’erne opfordret til fremme af uddannelse for bæredygtig udvikling, men i Danmark er det først for alvor kommet på dagsordenen inden for de seneste par år. Med Partnerskab for bæredygtige uddannelsesfremtider vil vi sætte yderligere skub i den udvikling. For bæredygtig omstilling kræver nye faglige kvalifikationer og kompetencer hos de kommende generationer. Det kan til dels foregå inden for de eksisterende uddannelser, men vi er også nødt til at gentænke og omstille dem, så de er gearet til at klæde børn, unge og voksne på til at medvirke til en bæredygtig udvikling. Det ansvar skal vi som en af landets største uddannelsesinstitutioner være med til at løfte,” mener rektor hos VIA University College, Harald Mikkelsen.

Nye muligheder for engagerende ansatte og studerende

Også på Københavns Professionshøjskole ser man frem til samarbejdet i det nye partnerskab.

”Københavns Professionshøjskole ser frem til med partnerskabet at kunne trække på RCE-Denmarks erfaring, ekspertise og internationale netværk. Samtidigt har vi som store uddannelsesinstitutioner mange kompetente ansatte, som med samarbejdet får bedre muligheder for at bidrage til udviklingen af bæredygtighedsperspektivet inden for et område, som jo også optager mange af vores studerende meget,” mener rektor hos Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann.

Trække på internationalt netværk

Med partnerskabet stiller VIA og Københavns Professionshøjskole et sekretariat til rådighed for RCE-Denmark, som er Danmarks ældste og bredest favnende center for ekspertise vedrørende uddannelse for bæredygtig udvikling. RCE står for Regional Centre of Expertise, og RCE-Denmark blev i 2010 anerkendt som et RCE af United Nations University. Dermed blev RCE-Denmark også del af et internationalt vidensnetværk med 160 andre RCE’er, der rundt om i verden arbejder med uddannelse for bæredygtig udvikling.

Jeppe Læssøe, der er formand for RCE-Denmark, fremhæver, at partnerskabet vil give ny inspiration i bæredygtighedsarbejdet:

”For RCE-Denmark vil samarbejdet med VIA og KP give en ny og bedre platform for vores arbejde med at fremme og kvalificere uddannelse for bæredygtig udvikling i Danmark og internationalt. Vi ser frem til ny inspiration, fælles aktiviteter, bedre formidling og gensidig støtte.”

Kontakter

Jeppe Kiel Christensen, Forskningsleder MSO, VIA Innovation and Entrepreneurship
T: 87551014
E: JKCN@via.dk

Ditte Karla Lott Lauritsen, Projektkoordinator, VIA
T: 87550896
E: dika@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

Ny leder af kreative uddannelser18.8.2021 11:49:33 CEST | Pressemeddelelse

Gitte Villemoes Larsen er udnævnt til Head of Design and Business på VIA University College. Hun bliver dermed ansvarlig for den daglige drift og udvikling af alle uddannelserne under VIA Design and business, der i branchen stadig også er kendt under navnet TEKO. Uddannelserne til designteknolog, professionsbachelor i design og business, professionsbachelor i tekstildesign, håndværk og formidling samt erhvervsuddannelsen til beklædningshåndværker har hovedkvarter i Birk ved Herning, hvor der går cirka 1300 danske og internationale studerende. En del af uddannelserne udbydes også i Aarhus – nu på VIAs adresse i Ceresbyen, men fra 2024 i den nye kreative hub, som opføres i Sydhavnen. Som Head of Design and Business bliver det Gitte Villemoes Larsens opgave at være spydspids for den udvikling, der lige nu sikrer at alle studerende fra VIA Design og business kommer ud i branchen med de nyeste kompetencer indenfor både teknologi og bæredygtighed og samtidig besidder et entreprenant mindset,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum