Copenhagen Business School

Nyt partnerskab mellem CBS og Industriens Fond skal skabe bedre ledere i de danske startups

Del

Ledelse: Iværksættere har tidligere underprioriteret vigtigheden af god ledelse. Derfor går CBS og Industriens Fond nu sammen om at sætte fokus på lederskab i startup-virksomheder.

Hvordan udvikler man sig selv som leder, samtidig med at man udvikler sin vækstvirksomhed? Ledelse og lederudvikling har ikke tidligere fået nok fokus og været prioriteret i iværksættermiljøet. Det vil et nyt partnerskab mellem CBS og Industriens Fond gøre op med gennem et nyt ledelsesprogram for vækstiværksættere.

Startupmiljøet i Danmark har i mange år været præget af en fortælling om iværksættere, som overskrider egne grænser med 80 timers arbejdsuger og overnatninger under skrivebordet. Samtidig er der meldinger om mentale udfordringer, stress og en usund og ekskluderende arbejdskultur, blandt mange ledere såvel som medarbejdere.

Derudover viser flere studier, at relationelle eller personlige udfordringer ofte er blandt årsagerne til at mange nystartede virksomheder lukker igen.

Iværksættere får tilbudt personlig og ledelsesmæssig udvikling

Det skal der nu laves om på. For at give danske vækstiværksættere bedre muligheder for at indfri vækstpotentialet, vil CBS og Industriens Fond arbejde målrettet på at styrke ledelseskompetencerne og skærpe startupmiljøets viden og fokus på ledelse. Det sker med igangsættelsen af et nyt ledelsesprogram for vækstiværksættere, der vil have fokus på personlig og ledelsesmæssig udvikling i et vækstmiljø.

”Innovative iværksættere er en vigtig kilde til vækst og konkurrenceevne i dansk erhvervsliv. Og det er ærgerligt hvis gode idéer, banebrydende forretningsmodeller og lovende startups strander alene på grund af manglende lederevner. Derfor vil vi gerne bidrage til, at ledere i startup-miljøet får særlig hjælp til at udvikle sig og dermed bliver bedre til at lede, organisere, tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere. Der er god plads til forbedringer og dem fører vi nu ud i livet.”

Sådan siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, om det ambitiøse ledelsesprogram, der blandt andet udstyrer 200 iværksættere med nye ledelsesværktøjer og en bedre forståelse for organisationsdynamikker og andre tematikker inden for ledelse og vækstskabelse.

Første iværksættere begynder på uddannelse i starten af det nye år

Industriens Fond har støttet det nye initiativ med knap 9 mio. kroner og de første vækstiværksættere vil blive optaget på programmet i starten af 2023. I praksis forankres initiativet på CBS’ entreprenørskabscenter Copenhagen School of Entrepreneurship og det er også herfra at projektet vil arbejde for at sprede viden fra forskningen og de oparbejdede erfaringer fra programmet ud til det brede startupmiljø i Danmark, så også aspirerende iværksættere får øget fokus på vækstskabende ledelse.

”På CBS udgør forskning og undervisning i ledelse et særligt strategisk indsatsområde. Det gælder mange former for ledelse inklusive ledelse af innovation og entreprenørskab. I dette ambitiøse partnerskab med Industriens Fond vil vi bringe forskningsbaseret viden og praktisk erfaring i spil i startupmiljøet. Vi ved, at den tidlige vækstfase er en kritisk fase for virksomhederne, hvor der i højeste grad er brug for stærke ledelseskompetencer,” siger rektor på CBS, Nikolaj Malchow-Møller.

Fakta om Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE)

  • CSE er CBS’ entreprenørskabscenter.
  • CSE blev etableret i 2008 med fokus på at få flere studerende interesseret i entreprenørskab.
  • Siden har over 2.000 startups været igennem centrets inkubations- og accelerationsprogrammer.
  • CSE huser årligt over 200 nye startups, der dækker alt fra early-stage til en bred gruppe af mere modne startups, der er i gang med at rejse første eller anden runde af investeringer.

 

Fakta om Industriens Fond

  • Industriens Fond fremmer dansk erhvervslivs konkurrenceevne.
  • Fonden arbejder særligt inden for fire temaer: bæredygtighed, cybersikkerhed, nye teknologier og internationalisering.
  • Industriens Fond er involveret i mere end 100 aktive projekter rundt omkring i dansk erhvervsliv – blandt andet inden for iværksætteri og ledelse.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.cbs.dk/pressen/nyheder/nyt-initiativ-goere-ivaerksaettere-bedre-lede

Nøgleord

Kontakter

Anders Brandtoft
Presse- og kommunikationschef
Industriens Fond
Telefon: 33 37 62 30
E-post: AB@industriensfond.dk

Mia Jung
Head of Leadership Development
Copenhagen School of Entrepreneurship, CBS
Telefon: 28 53 66 33

Information om Copenhagen Business School

Copenhagen Business School
Copenhagen Business School
Solbjerg Plads 3
2200 Frederiksberg

http://www.cbs.dk

Copenhagen Business School (CBS) er et globalt anerkendt erhvervsuniversitet, dybt forankret i den nordiske samfundsmodel. CBS har oparbejdet et stærkt renomme i Danmark og internationalt på baggrund af forskning og uddannelse af højeste kvalitet.

Vores profil forpligter os til at adressere vigtige globale samfundsudfordringer i forskningen og til at udvikle omstillingsparatheden hos studerende, dimittender og ledere gennem vores uddannelsesaktiviteter og muligheder for livslang læring. Komplekse udfordringer kalder på fælles handling. Vores strategi er derfor fokuseret på partnerskaber med andre forskningsområder, erhvervslivet, offentlige myndigheder og civilsamfundet.

CBS ligger på Frederiksberg og har cirka 21.000 studerende på hel- og deltid, 760 fuldtidsansatte forskere, 210 Ph.d.-studerende, 680 ansatte i administrationen og en bred portefølje af bachelor- og kandidatuddannelser, samt omfattende udbud af efteruddannelse og lederuddannelse på både engelsk og dansk.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

Ambitionen er at være bedst i Norden til at uddanne unge til både at lede virksomheder og tage ansvar for samfundet15.11.2022 13:32:08 CET | Pressemeddelelse

Som rektor på CBS har Nikolaj Malchow-Møller en ambition om at gøre det 105 år gamle universitet til nordens mest samfundsansvarlige business school. I den proces indgår ni transformative kompetencer – også kaldet NORDIC NINE – som skal gøre studerende i stand til at gå ind i etiske problemstillinger og handle kollektivt. Nordic Nine blev udviklet i et samarbejde med 3.000 personer fra erhvervslivet og uddannelsesverdenen. Uddannelsesdekan, Anna Thomasson, er dybt involveret i at sikre, at de nye kompetencer bliver implementeret i alle CBS’ uddannelser. Mød de to ledere til en snak om, hvordan man skaber et universitet, hvor samfundsansvar er et bærende element, og hvordan man fremdyrker kompetencer til en fremtid, vi endnu ikke kender.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum