SEAS-NVESEAS-NVE

Nyt partnerskab baner vejen for mere intelligente byrum

Del

Intelligent styring af gadebelysning, affaldshåndtering og måleraflæsning gør byer og lokalsamfund mere bæredygtige når potentialet i Internet of Things (IoT) udnyttes endnu mere. Strategisk samarbejde mellem Cibicom og SEAS-NVE sætter fart på den udvikling.

Vejen er banet for mere intelligent lysstyring. Martin Løbel, Cibicom og Henrik Wej Petersen, SEAS-NVE, med fremtidens gadebelysning.
Vejen er banet for mere intelligent lysstyring. Martin Løbel, Cibicom og Henrik Wej Petersen, SEAS-NVE, med fremtidens gadebelysning.

Rygraden i de intelligente byrum er det netværk, der sørger for al den trådløse kommunikation og landets førende IoT-infrastrukturvirksomhed Cibicom og den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE har indgået et partnerskab, der sikrer en endnu bedre infrastruktur.

Partnerskabet betyder, at SEAS-NVE får adgang til Cibicoms landsdækkende IoT-netværk samtidig med, at SEAS-NVEs nuværende IoT-netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur, ligesom Cibicom vil drive og udbygge den samlede netværksløsning.

Fremtidens intelligente byrum

Hos SEAS-NVE ser man store potentialer i partnerskabet. Entreprisedirektør i SEAS-NVE, Henrik Wej Petersen, forklarer:

- Vi leverer allerede en række løsninger inden for intelligent lysstyring, men nu kan vi levere dem bedre og hurtigere ligesom vi bedre bliver i stand til at udvikle nye løsninger, når vi har infrastrukturen på plads, fortæller han og tilføjer:

- Kombinationen af vores ekspertise inden for produktudvikling af løsning og Cibicoms lange erfaring med at drive og optimere et netværk, har vi sammen skabt et rigtig godt fundament for løsninger, der gavner både den enkelte forbruger og samfundet i det hele taget.

Grøn omstilling

Partnerskaber er den første af sin slags i Danmark, men hos Cibicom forventer administrerende direktør Martin Løbel flere af den slags i fremtiden:

- Partnerskabet med SEAS-NVE betyder, at vi nu i fællesskab, kan sætte yderligere fart på udrulningen af IoT-netværk og Smart City løsninger. Derfor er aftalen også en vigtig brik i bestræbelserne på at understøtte dagens klimadagsorden og digitaliseringen af samfundet. Vi oplever stor interesse fra offentlige og private organisationer, som ønsker at anvende Cibicoms åbne, landsdækkende LoRaWAN-baserede IoT infrastruktur, til at skabe bedre og smartere løsninger.

Martin Løbel fortsætter:

- Vi tror på, at det er denne type strategiske partnerskaber og alliancer der skal til, for at accelerere brugen af IoT teknologien generelt. Vi kommer med erfaringen omkring IoT-netværk og praktisk implementering, mens vores partnere kommer med domæneviden inden for specifikke løsninger til for eksempel det intelligente byrum. Der er mange nye muligheder i kombinationen, som giver hurtigere udrulning, og som i sidste ende kommer os alle til gode.

LoRaWAN – det åbne IoT-netværk

Når gadelamper, affaldsspande og små sensorer skal opsamle data til de intelligente løsninger, skal data sendes over store afstande. IoT-netværk, der benytter LoRaWAN-teknologien, fungerer ved at sende bittesmå datapakker via radiosignaler. I modsætning til andre IoT-standarder, er LoRaWAN standarden en åben, fuldt krypteret og global standard, der giver lang batterilevetid i sensorerne og som kan kommunikere begge veje.

Kontakter

Cibicom
Ken Sloth Rasmussen, mobil 40 34 90 05, mail ken.rasmussen@cibicom.dk

SEAS-NVE
Rasmus Carlsen, mobil 30 28 67 20, mail rac@seas-nve.dk

Billeder

Vejen er banet for mere intelligent lysstyring. Martin Løbel, Cibicom og Henrik Wej Petersen, SEAS-NVE, med fremtidens gadebelysning.
Vejen er banet for mere intelligent lysstyring. Martin Løbel, Cibicom og Henrik Wej Petersen, SEAS-NVE, med fremtidens gadebelysning.
Download
En lampe, en sender og et netværk til trådløse radiosignaler er en del af den grønne omstilling
En lampe, en sender og et netværk til trådløse radiosignaler er en del af den grønne omstilling
Download

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Om Cibicom

Cibicom A/S er en uafhængig netværksoperatør og Internet Service Provider (ISP).
Vi ejer og driver det landsdækkende netværk af op til 300 meter høje sendemaster, der bl.a. benyttes til distributionen af tv (DTT) og radio (AM/FM/DAB+), IoT-infrastruktur og beredskabskommunikation i Danmark.

Vi opbygget et nationalt, redundant og fiberbaseret IP-backbone- og access-netværk (3.500 km), der forbinder vores datacentre og andre netværksoperatører, og leverer løsninger til samfundsvigtig kommunikation og services til Kystradioen og det danske forsvar, samt telekommunikations services til danske teleoperatører.

 

Om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

I SEAS-NVE skaber vi energi til at leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance - at være din bedste forbindelse, når det gælder den grønne omstilling og digitalisering. Det er dig, vi arbejder for, når vi tilbyder lynhurtigt internet og sikrer, at der altid er strøm i kontakten og lys på gaden. Og det er for at skabe værdi for dig, at vi lagrer energi fra vindmøller til fremtiden og skaber energirigtige løsninger i hverdagen. Vi er godt 1.000 medarbejdere og omsatte i 2018 for 7,3 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum