Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Nyt partnerskab accelererer entreprenørskab i sundhedsvidenskabelige uddannelser

Del

Danske studerende skal være bedre til at omsætte deres idéer og forskningsprojekter f.eks. til nye start-up virksomheder, der sikrer patienterne hurtig adgang til innovative behandlinger i sundhedsvæsnet. Nyt offentligt-privat partnerskab om uddannelse i entreprenørskab baner vejen.

Det er ikke kun sundhedsvidenskab, men også entreprenørskab, de studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i København skal lære, når de sætter sig klar i auditorierne og laboratorierne til næste år. Lægemiddelvirksomheden Bristol-Myers Squibb, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og Fonden for Entreprenørskab indgår nu et partnerskab, der sætter entreprenørskab og innovation på de studerendes studieplan.

Samarbejdet betyder, at Bristol-Myers Squibb stiller en række danske og internationale eksperter til rådighed som forelæsere om innovation, forretningsstrategi, udvikling af lægemidler m.m. Desuden bidrager Bristol-Myers Squibb med to legater af 50.000 kr. til de studerende, der har klaret sig bedst og været mest innovative.

"De mange investeringer, Bristol-Myers Squibb har foretaget i Danmark, har betydet en større ekspertise omkring dansk biotek og de udfordringer, mange dygtige forskere står med, når de vil springe ud som iværksættere. Det har fået os til at sætte ind med støtten til dette fag, som forhåbentligt også vil styrke relationerne mellem universitetsverdenen og erhvervslivet,” siger Anders Thelborg, adm. direktør i Bristol-Myers Squibb.

Bristol-Myers Squibb har de seneste år investeret massivt med et tocifret milliardbeløb i danske forsknings- og udviklingsprojekter. Anders Thelborg er en del af regeringens vækstteam, som skal bidrage til udviklingen af life science området i Danmark.

Det var netop Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Panum, som dannede ramme for dialogen, da tre ministre, regeringens vækstteam og en lang række centrale aktører for nyligt drøftede, hvordan Danmark sikrer fortsat vækst og øget eksport af lægemidler og medico-produkter. Her pegede både erhvervslivet, interesseorganisationer og forskningsinstitutioner på nødvendigheden af at øge samarbejdet, rekruttering og talentudvikling.

”Jeg glæder mig over, at Bristol-Myers Squibb i rekordfart har sat handling bag intentionerne. Vi vil meget gerne samarbejde mere med erhvervslivet og sikre, at vores dygtige kandidater har netop de kompetencer, som efterspørges på mange centrale poster både nationalt og internationalt,” siger dekan Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. ”Med det nye samarbejde sikrer vi, at de studerende får knyttet deres faglige viden sammen med entreprenørielle kompetencer. Det betyder, at de fremover kan handle på indsigter og muligheder samt skabe fornyelse og innovation inden for biopharma-industrien. Vi har store forventninger til samarbejdet,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Kontakter

Kommunikationschef Anéh Christina Hajdu, Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, mobil: 2122 2692

Kommunikationschef Jonathan Szpirt, Bristol-Myers Squibb, mobil: 4096 4097

CEO Christian Vintergaard, Fonden for Entreprenørskab, mobil: 2875 4191

Information om Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
Blegdamsvej 3B
2200 København N

Følg pressemeddelelser fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.