Egedal Kommune

Nyt netværk - borgerdialog med udsatte borgere

Del

Byrådet i Egedal besluttede den 28. august 2019, at der skulle oprettes et talerør for udsatte borgere i Egedal Kommune. Talerøret der i daglig tale kaldes ”UdsatteNetværket”, er nu konstitueret, og kan begynde arbejdet med at stå vagt om kommunens udsatte borgere.

UdsatteNetværket har haft en lidt svær opstart grundet situationen med Covid-19, men deltagerne er nu endelig konstitueret, og har taget hul på de første drøftelser. Netværket består af udsatte borgere, pårørende, medarbejdere og politikere i Egedal Kommune, heriblandt formanden for Social- og arbejdsmarkedsudvalget Henriette Thirup-Bielefeldt.

- Netværket giver rigtig meget mening for de mennesker, der har det sværest her i vores kommune. Det har været et stort politisk ønske for mig, siden valget i 2017, for vi har i den grad manglet et samarbejde. Området har været overset, og den her gruppe borgere, har ikke tidligere haft en indgang til politikere og administration. Jeg håber, at vi nu får et bedre indblik i de behov og udfordringer, som udsatte borgere kæmper med. På den her måde, kan vi være på forkant og tilpasse vores politik, så vi ikke står i en situation som sidste år, hvor der manglede ressourcer, fokus og penge til området. Det sikrer vi med UdsatteNetværket, siger Henriette Thirup-Bielefeldt.

Hvad er Udsattenetværket

Formålet med netværket er, at udsatte borgere og pårørende kan fortælle om, hvordan de oplever samarbejdet med kommunen og komme med idéer til forbedringer. Omvendt kan administrationen og politikerne søge sparring til, hvordan de bedst muligt rammer plet, når der skal prioriteres, og sættes ind for at lette hverdagen for de udsatte.

Deltagerne i netværket der skal mødes fysisk 4 gange om året, har desuden forpligtet sig til at lytte til hinanden og forsøge at forstå hinandens perspektiv. Deltagerne skal være hinandens medspillere, så der kan skabes de bedste betingelser for samarbejde mellem kommunen og borgerne. 

- Borgerdialog er ikke noget vi siger, men er noget vi gør. Vi skal spille hinanden gode gennem det her samarbejde, og det kan vi kun når vi borgere, politikere og administration ikke mindst, lytter til hinanden. Alt for mange problemer mellem kommune og borger opstår, når vi ikke har en tæt dialog, eller forstår hinanden. Så jeg håber, at det her er et stort skridt i retning af, at handleplanen på socialområdet kan føres ud i livet og blive en succes, siger Henriette Thirup-Bielefeldt

Udsattenetværket som talerør og sparringspartner

Aktiviteterne fra UdsatteNetværket vil løbende blive offentlig gjort på Facebook og Egedal kommunes hjemmesiden.

Ønsker man at komme i kontat med UdsatteNetværket eller komme med input til temaer som UdsatteNetværket kan drøfte, kan man tage fat i kontaktpersonen. Se oplysninger herunder.

Kontaktoplysninger:

Line Ougaard Tlf. 72596874

socialservice@egekom.dk Att. UdsatteNetværket

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum