Egedal Kommune

Nyt multihus på Søhøjskolen binder skole og fritid sammen

Del

Vi renoverer Egedal Kommunes skoler fra 2020-2028, så eleverne får moderne og motiverende rammer at lære, trives og udvikle sig i. Vi udvikler skolerne, så de medvirker til, at vi får de dygtigste børn og de dygtigste lærere i de bedste omgivelser. Nu skal den første skolebygning bygges. Et multihus til leg og læring på Søhøjskolen.

Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen Visualisering Teamet Juul & Nielsen.
Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen Visualisering Teamet Juul & Nielsen.

Multihuset bliver med sine dobbelthøje rum og lodrette udvendige træbeklædning områdets nye pejlemærke, som også markerer den nye indgang til skolen, så forældre, elever og besøgende hjælpes godt ind i skolen. Huset binder tre af skolens bygninger sammen: Indskoling, udskoling og administration.

Skoleelever kan bruge multihuset i skoletiden til morgensang, samling, bevægelse, prøver og fælles arrange­menter eller aktiviteter.  SFO’en kan bruge salen om eftermiddagen til bevægelse og leg, og fritidsforeninger og aftenskoler kan bruge salen om aftenen til f.eks. dans og yoga. Multihuset understøtter arbejdet med de mindste elever og de kommende 0. klasser. Når de på sigt op til 75 børn kommer til skolen i Mini-SFO 1. april hvert år frem til skolestart i august, får de i multihuset mulighed for bevægelse og leg - og i en indretning, som giver mulighed for, at børnene kan forberede sig på den kommende skolestart.

- Vi går snart i gang med den fysiske ombygning og modernisering af Søhøjskolen. Med det netop godkendte dispositionsforslag, kan vi se, hvordan indretningen kommer til at se ud og efter sommerferien kan vi se på modeller i 1:1 af facaden. Jeg er stolt over at være del af denne udvikling fra idé til virkelighed og som formand for et konstruktivt og samarbejdende udvalg. Jeg glæder mig over de nye kreative læringsrum, som eleverne snart kan lege, lære og udvikle sig i, og som også kan bruges multifunktionelt af flere brugere, både i og uden for skoletiden, siger Betina Hilligsøe, formand for Skoleudvalget.

Byggeriet af multihuset igangsættes hen over sommeren med de første gravearbejder og huset forventes at stå færdigt sommeren 2022.

- I Egedal har vi et mål om at ligge helt i top, hvad angår vores skoler, og vi lægger store kræfter i at forbedre skolerne i disse år. Vi har en ambition om at have de dygtigste elever og de dygtigste lærere -  og det bygger vi til. Det nye multihus er et af de første eksempler på modernisering og renovering af vores skoler. Med et helt nyt multihus åbner vi skolen op for lokalsamfundet. Det bliver et multihus til gavn for alle kommunens borgere, siger formand for Skoleudvalget, Betina Hilligsøe.

Kontakter

Billeder

Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen Visualisering Teamet Juul & Nielsen.
Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen Visualisering Teamet Juul & Nielsen.
Download
Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen Multihus interiør Visualisering Teamet Juul & Nielsen.
Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen Multihus interiør Visualisering Teamet Juul & Nielsen.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum