KFUKs Sociale Arbejde

Nyt midtjysk krisecentertilbud skal hjælpe kvinder i misbrug

Del

Hvis man er voldsramt kvinde og samtidig har et aktivt misbrug eller psykisk sygdom, går man ofte forgæves på landets kvindekrisecentre, hvor der bor familier med børn, og det harmonerer dårligt med et behov for dagligt indtag af stoffer eller alkohol. Der findes i dag kun ganske få pladser på krisecentre, hvor man kan komme med misbrug eller psykisk sygdom – og ofte har de kvinder, der kommer i Rederne, været for svære at rumme selv for disse tilbud.

Redernes Krisecenter Midtjylland åbner den 18. januar 2022, og er et nyt specialiseret § 109 tilbud til voldsramte kvinder i aktivt misbrug. Tilbuddet er beliggende i Skejby og har plads til 14 kvinder, som kan komme fra hele landet. Redernes Krisecenter Midtjylland er blevet til med støtte fra Augustinus Fonden og Socialstyrelsens Pulje til etablering af pladser på kvindekrisecentre.

I sensommeren 2019 åbnede KFUKs Sociale Arbejde Redernes Krisecenter Fyn, som var det første krisecenter for voldsramte kvinder i misbrug. Indsatsen på Redernes Krisecenter Fyn har været afprøvet i nu 2½ år og trods målgruppens komplekse problemer, er resultatet af indsatsen overbevisende. Både fagligt og menneskeligt giver tilbuddet mening, og KFUKs Sociale Arbejde ønsker derfor, at kvinderne kan få den rette krisecenterhjælp flere steder i landet.

”Vi er utrolig glade for at kunne slå dørene op til endnu et Redernes Krisecenter, så flere kvinder i målgruppen kan få gavn af den mulighed for livsændringer, som et ophold her kan give”, siger Ann-Sofie Bech von Hielmcrone, generalsekretær i KFUKs Sociale Arbejde.

Alle instanser kan henvise en kvinde til Redernes Krisecenter, hvis hun vurderes til at være i målgruppen - det kan være kommuner, herberger og KFUKs Sociale Arbejdes egne institutioner. Kvindens familie og netværk eller kvinden selv kan også henvende sig til Krisecenteret med henblik på et ønske om visitation. Det er dog ikke muligt at visitere kvinder med medbringende børn til Redernes Krisecenter Midtjylland.

”Det er i sig selv traumatiserende at være voldsudsat, men disse kvinders situation er ofte forværret af komplekse sociale problemer, herunder misbrug og/eller psykiske udfordringer, som præger kvindernes livsførelse og livskvalitet. Særligt misbrug kan være årsag til, at kvinden ikke kan visiteres til almindelige kvindekrisecentre, og derfor har der indtil for nylig ikke være relevante krisecentertilbud til disse kvinder. Det er vi glade for at kunne hjælpe med at rette op på”, siger Sanne Neergaard Kjellow, daglig leder af Redernes Krisecenter Midtjylland.

Nøgleord

Kontakter

Sanne Neergaard Kjellow, daglig leder, Redernes Krisecenter Midtjylland, snk@rederneskc.dk, tlf. 51193085

Pernille Kjær Jessen, kommunikationsansvarlig, KFUKs Sociale Arbejde, pkj@kfuksa.dk, tlf. 29468271

Billeder

Links

Information om KFUKs Sociale Arbejde

KFUKs Sociale Arbejde
Niels Hemmingsens Gade 10, 2. sal
1153 København K

http://www.kfuksa.dk

KFUKs Sociale Arbejde er en medlemsorganisation, som siden 1947 har haft fokus på at hjælpe socialt udsatte mennesker, der er havnet i en svær situation på grund af hjemløshed, stof- eller alkoholmisbrug, prostitution, psykisk sygdom eller fattigdom. KFUKs Sociale Arbejde består i dag af Rederne (København, Odense, Aarhus, Esbjerg og Aalborg), Reden International, Reden Ung, Kontaktcentret Vesterbro, Lærkereden, KFUKs Sociale Arbejde Krisecenter i København, Redernes Krisecenter i Odense, Redernes Krisecenter Midtjylland, den selvejende institution Lindevangen på Frederiksberg samt vores genbrugsbutikker Reden Genbrug.

Følg pressemeddelelser fra KFUKs Sociale Arbejde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KFUKs Sociale Arbejde

Nyt landsdækkende krisecentertilbud skal hjælpe voldsramte kvinder i misbrug5.8.2019 15:03:18 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er voldsramt kvinde og samtidig har et aktivt misbrug eller psykisk sygdom, går man ofte forgæves på landets kvindekrisecentre, hvor der ofte bor familier med børn, og det harmonerer dårligt med et behov for dagligt indtag af stoffer eller alkohol. Der findes i dag kun ganske få pladser på krisecentre, hvor man kan komme med misbrug eller psykisk sygdom – og ofte har de kvinder, der kommer i Rederne, været for svære at rumme selv for disse tilbud. Det bliver der lavet om på fra den 16.8.2019, hvor Redernes Krisecenter åbner officielt. Redernes Krisecenter er centralt placeret midt i landet i smukke omgivelser på Ågården, Svendsgade 21, Odense. Mange af de kvinder, der kommer i landets 5 Reder, er opvokset med både fysisk, psykisk og økonomisk vold tæt inde på livet. Den har fulgt dem igennem årene mere eller mindre som et grundvilkår i det barske liv, de lever. Et liv, hvor kaotisk misbrug, hjemløshed, prostitution og fysiske og psykiske lidelser for mange er en del af tilvære