Det Kongelige Teater

Nyt medlem i Den Kongelige Operas solistensemble

Del
Sofie Elkjær Jensen på scenen i Powder her face, Det Kgl. Teater, 2016. (Foto: Thomas Petri)
Sofie Elkjær Jensen på scenen i Powder her face, Det Kgl. Teater, 2016. (Foto: Thomas Petri)

Den unge danske sopran Sofie Elkjær Jensen indtræder i Den Kongelige Operas solistensemble.

Om optagelsen i solistensemblet siger operachef Sven Müller:
”Med Sofie Elkjær Jensen i ensemblet får tilført en markant, dansk solist, som både er en fremragende sanger og dygtig skuespiller. Hun er hjemmevant på vores scener og viste senest i Powder her face, at hun er en enormt talent, som vi godt kan forvente mange gode ting af. Og med hendes indtræden i solistensemblet holder vi det i bedste form.”

Selv siger Sofie Elkjær Jensen:
”Jeg har været i huset i 11 år i alt. Først som billetkontrollør og garderobedame, senere som elev på Operaakademiet og endelig som gæstesolist i mange forestillinger. Det er derfor ubeskriveligt dejligt for mig nu at blive medlem af solistensemblet i det operakompagni, som jeg elsker så højt. Jeg glæder mig til de roller, der allerede er planlagt, og til hvad fremtiden ellers byder på i samarbejdet.”

Sofie Elkjær Jensen er født i 1985 i Slagelse, hvor hendes familie gennem flere generationer har udfoldet sig på den lokale amatørscene, Krabasken. Her debuterede hun også selv som 9-årig. Hun er uddannet sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2005-2008) og på Operaakademiet (2008-2011).

Hun har bl.a. optrådt med Den Jyske Opera, Operaen i Kiel, Egnsteater Undergrunden, Copenhagen Opera Festival og GuidOpera.

Og så har hun ikke mindst betrådt Det Kongelige Teaters scener som gæstesolist i en lang række operaforestillinger, herunder Den fiffige lille ræv (2012), Il trittico (2012), Old maid and the thief (2013), Carmen (2013), Maskarade (2015) og senest den uhyre succesfulde og kritikerroste forestilling Powder her face (2016).

Sofie Elkjær Jensen har tidligere modtaget bl.a. Leonie Sonnings Studielegat, Wagnerselskabets legat, Ålborg Operapris samt været nomineret til en Reumert som årets sanger (for Old maid and the sea  i 2014).

Sofie Elkjær Jensen indtræder i solistensemblet med starten af den nye sæson.

Kontakter

Billeder

Sofie Elkjær Jensen på scenen i Powder her face, Det Kgl. Teater, 2016. (Foto: Thomas Petri)
Sofie Elkjær Jensen på scenen i Powder her face, Det Kgl. Teater, 2016. (Foto: Thomas Petri)
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum