Beskæftigelsesministeriet

Nyt markant fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere

Del

Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp er faldet med 21.500 fuldtidspersoner fra april 2016 til januar 2018, når der tages højde for sæsonudsving. Det svarer til, at 32 personer hver dag har forladt kontanthjælpssystemet, siden regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225-timer-reglen. Det viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Fra december 2017 til januar 2018 er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet med yderligere 1.800 fuldtidspersoner. I januar 2018 er der dermed 135.000 fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet.

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er blevet indført den 1. april 2016. Kontanthjælpsloftet sikrer, at der en økonomisk gevinst ved at komme i arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at de, der kan arbejde, også står til rådighed.

"Det er glædeligt, at antallet af kontanthjælpsmodtagere fortsætter med at falde, og vi kan samtidig se, at de ikke kommer over på lignende ydelser. Ledigheden er lav, og der har aldrig været så mange ansat i det private," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Når den seneste udvikling i antallet af kontanthjælpsmodtagere sammenholdes med udviklingen i det samlede antal ydelsesmodtagere, kan man alene følge udviklingen frem til december 2017.

Ser man på antallet af personer på offentlig forsørgelse er det faldet med 36.200 fuldtidspersoner fra april 2016 til december 2017. Langt den største del af faldet skyldes færre i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb samlet set er steget med knap 4.000 fuldtidspersoner.

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie med to børn på kontanthjælp efter skat 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 5123 2830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum