Beskæftigelsesministeriet

Nyt markant fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere

Del

Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp er faldet med 21.500 fuldtidspersoner fra april 2016 til januar 2018, når der tages højde for sæsonudsving. Det svarer til, at 32 personer hver dag har forladt kontanthjælpssystemet, siden regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225-timer-reglen. Det viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Fra december 2017 til januar 2018 er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet med yderligere 1.800 fuldtidspersoner. I januar 2018 er der dermed 135.000 fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet.

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er blevet indført den 1. april 2016. Kontanthjælpsloftet sikrer, at der en økonomisk gevinst ved at komme i arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at de, der kan arbejde, også står til rådighed.

"Det er glædeligt, at antallet af kontanthjælpsmodtagere fortsætter med at falde, og vi kan samtidig se, at de ikke kommer over på lignende ydelser. Ledigheden er lav, og der har aldrig været så mange ansat i det private," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Når den seneste udvikling i antallet af kontanthjælpsmodtagere sammenholdes med udviklingen i det samlede antal ydelsesmodtagere, kan man alene følge udviklingen frem til december 2017.

Ser man på antallet af personer på offentlig forsørgelse er det faldet med 36.200 fuldtidspersoner fra april 2016 til december 2017. Langt den største del af faldet skyldes færre i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb samlet set er steget med knap 4.000 fuldtidspersoner.

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie med to børn på kontanthjælp efter skat 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 5123 2830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum