Landdistrikternes FællesrådLanddistrikternes Fællesråd

Nyt landdistriktsfilter til sundhedspolitikken

Del

Landdistrikternes Fællesråd og Danmarks Apotekerforening har taget initiativ til at udvikle et landdistriktsfilter på sundhedsområdet. Det sker med inspiration fra en lang række organisationer og fagpersoner og skal sikre, at ny lovgivning bidrager til lige sundhed for alle.

Landdistrikternes Fællesråd og Danmarks Apotekerforening afholdt onsdag et dia-logmøde om sundhed i landdistrikter.
Landdistrikternes Fællesråd og Danmarks Apotekerforening afholdt onsdag et dia-logmøde om sundhed i landdistrikter.

Landdistrikter og byer har forskellige behov og vilkår, der kan gøre det svært at få sundhedstilbud til at fungere i hele landet. En lang række organisationer, forskere og politikere har derfor sat gang i arbejdet med at udvikle et landdistriktsfilter, der skal sikre, at landdistrikterne indtænkes i processen, når der skal laves nye tiltag på sundhedsområdet. 

- Vi oplever, at embedsmænd og politikere nogle gange glemmer, at det fx kan være svært at komme til en specialiseret eller ambulant lægefaglig behandling, hvis der er langt og man ikke har bil. Det skal det nye landdistriktsfilter på sundhedsområdet blandt andet hjælpe med at minde lovgiverne om, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Lovgivere skal stille spørgsmål til sig selv

Landdistriktsfilteret på sundhedsområdet er bygget op af en række spørgsmål eller krav, som lovgiver kan stille sig selv, når de skal vurdere, om et initiativ stiller sundheden i landdistrikter anderledes end i byen.

Det kan fx være, om det nye tiltag har nogle udfordringer med afstand. Er der nogen, der får langt til behandling? Hvis ja, hvordan kommer de derhen? Kan det evt. klares lokalt i stedet? Er der særligt udsatte borgere involveret?

Målet med filteret er, at det skal bruges i det lovforberedende arbejde. Men det kan også bruges af embedsmænd, politikere, journalister og organisationerne selv, til at vurdere eksisterende lovgivning eller egne tiltag inden for sundhedsområdet.

- Politikerne var meget opmærksomme på, at vi skal kunne forene det nære og det specialiserede. Det genkender jeg. I de senere år er der åbnet apoteker i flere små byer i landdistrikterne. Det giver nærhed. Men det handler stadig om at får det centrale og det nære til at spille sammen. Det håber jeg, at landdistriktsfilteret vil hjælpe med. Borgerne fortjener samme kvalitet i hele landet, siger Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening.

Nøgleord

Kontakter

Presseansvarlig i Danmarks Apotekerforening, Jesper Benzon Jørgsholm, mail: jbj@apotekerforeningen.dk, pressetelefon: 27 73 21 85

Billeder

Landdistrikternes Fællesråd og Danmarks Apotekerforening afholdt onsdag et dia-logmøde om sundhed i landdistrikter.
Landdistrikternes Fællesråd og Danmarks Apotekerforening afholdt onsdag et dia-logmøde om sundhed i landdistrikter.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

På Fanø sender de personligt brev ud til de unge: ’Tillykke med uddannelsen, men vil du ikke nok vende hjem?’1.3.2019 10:07:03 CETPressemeddelelse

Mellem Vesterhavet og Vadehavet ligger den lille ø, Fanø. Med ned til 20 minutters mellemrum går færgen Fenja direkte fra Esbjerg ind i favnen på Fanøs Nordby. En tur der tager 12 minutter. Lige knap en million turister tager turen årligt og 3400 fannikker har valgt at bosætte sig her. De mange turister gør Fanø til den kommune i landet, hvor turismeindtægterne udgør den største del af kommunens samlede finanser. Øen nyder godt af de mange besøgende, men det er livet fra de fastboende, der gør øen til noget helt særligt. Borgmesteren fra Alternativet, Sofie Valbjørn, fortæller om kommunens udfordringer – og gevinster – i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd. Hvordan afskiller Fanø sig fra resten af landets kommuner? Vi er en lille kommune, men vi er ikke en typisk landdistriktskommune. Nærheden til Esbjerg betyder, at rigtig mange af vores borgere pendler til Esbjerg dagligt, og faktisk er der også esbjerggensere der pendler hertil for at arbejde. Rent økonomisk er vi i en helt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum