Oticon A/S

Nyt internetforbundet høreapparat revolutionerer hverdagen for hørehæmmede

Del

Ny teknologi fra Oticon kobler høreapparater til ’The Internet of Things’. Dermed kan hverdagen blive lettere for tusindvis af danskere med høretab, der med den nye teknologi får mulighed for at kode deres høreapparat til at hjælpe i hverdagen – med at høre dørklokker og babyalarmer eller slukke for lyset, når man går ud af huset.

Hverdagen kan blive lettere, når genstande bliver koblet til internettet. Udstyr som ure og telefoner kan fx kommunikere med radiatoren og sørge for at sætte varme på, når du er på vej hjem. På engelsk kaldes dette fænomen ’The Internet of Things’ og på dansk ’Tingenes internet’. Begrebet har eksisteret siden 1999, men er først i de seneste år begyndt at blive en mærkbar del af den enkeltes hverdag. Primært i form af funktioner, der kan overvåge ens sundhed og fitness-præstationer eller skrue op og ned for lyset eller musikken.

Høreapparatet kommunikerer
Med Oticons nyeste høreapparat Oticon OpnTM får brugeren nu også mulighed for at koble sig på The Internet of Things og fx få besked i høreapparaterne om, at der er lyd i babyalarmen, eller at ens tog er nået til den station, hvor man skal af. Projektleder hos Oticon, Michael Porsbo, siger:

”Hvorfor betyder et høreapparat, der er koblet på The Internet of Things mere end fx en garagedør, der åbner automatisk, når bilen nærmer sig? Det gør det, da det fx kan hjælpe børn. Børn med et høretab er meget afhængige af deres høreapparater. Hvis batteriet i høreapparaterne løber tør for strøm, er det meget alvorligt. Høreapparater, der er koblet på The Internet of Things kan hjælpe ved at sende en besked til barnets forældre, når høreapparaterne er ved at løbe tør for batteri.”

Kan gøre det lettere at bruge høreapparat
Den nye teknologi i høreapparaterne kan også hjælpe med at gøre hverdagen lettere på mere lavpraktiske områder. Fx ved at give et lille pling i høreapparaterne, når det ringer på døren, eller ved at få høreapparaterne til automatisk at slukke lyset og skrue ned for varmen, når man forlader huset.

Den enkelte bruger kan selv justere, hvad høreapparaterne skal hjælpe med.

”Vi vil gerne give den enkelte mulighed for selv at bestemme, hvad høreapparaterne skal kunne hjælpe med. Med OpnTM har man friheden til at indstille sine høreapparater til at hjælpe med netop det, man ønsker.”

Derudover kan koblingen til The Internet of Things være med til at redefinere det at bruge høreapparater i bredere forstand og gøre det mere attraktivt. Michael Porsbo forklarer:

”Vi forventer ikke, at folk uden høretab pludselig begynder at bruge høreapparat for at få de ekstra funktioner, men med den nye kobling til The Internet of Things bliver forskellen mellem et høreapparat og et trådløst headset betydeligt mindre.”

Læs mere på: www.on.oticon.com

For mere information:
Hanne Bodelsen, Direktør i Effector, hb@effector.dk, 2972 0076
Katrine Hertz Østergaard, Pressechef i Oticon, khos@oticon.com, 3917 7100

Vedhæftede filer

Information om Oticon A/S

Oticon A/S
Oticon A/S
Kongebakken 9
2765 Smørum

+45 3917 7100http://www.oticon.dk/

Følg pressemeddelelser fra Oticon A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.