Novo Nordisk Fonden

Nyt initiativ skal gøre flere børn og unge fysisk aktive

Del

Novo Nordisk Fonden sætter fokus på at sikre sund vægt blandt børn og unge. Fonden har afsat 60 mio. kr. til nye tiltag på området.

En stor del af børn og unge har mange stillesiddende timer foran en skærm, og kun hver fjerde af de 11-15-årige er fysisk aktive i de anbefalede 60 minutter om dagen. For at styrke interessen for at bevæge sig blandt børn og unge åbner Novo Nordisk Fonden nu for muligheden for at søge om støtte til at afprøve nye, innovative tiltag, der kan øge den fysiske aktivitet i aldersgruppen 10-15 år.

”Vi kan se, at der er et stort frafald blandt teenagere, når det kommer til at dyrke sport. Det er virkelig ærgerligt, for rigtigt mange børn er glade for at dyrke sport og være fysisk aktive, men i teenageårene falder de fra. Derfor vil vi gerne støtte projekter, som kan afprøve nye metoder, der kan være med til at motivere børn og unge til at bevæge sig,” siger Hanna Line Jakobsen, chef for Novo Nordisk Fondens uddelinger til sociale formål.

Et forbedret aktivitetsniveau blandt børn og unge er blevet forbundet med en række vigtige parametre f.eks. knogle- og muskelstyrke, motorisk udvikling, positive mentale sundhedsresultater og til en vis grad forbedrede akademiske færdigheder f.eks. matematisk præstation. Ansøgningsrunden er den første af flere initiativer fra Novo Nordisk Fonden med fokus på at forebygge overvægt blandt børn og unge.

”Vi ønsker at være med til at reducere antallet af børn og unge, som har overvægt. Hvert femte unge har i dag overvægt, når de forlader skolen. Den udvikling vil vi gerne være med til at vende,” siger Hanna Line Jakobsen.

Der er afsat i alt 60 mio. kroner, og der kan fx søges om støtte til udvikling af nye metoder og indsatser eller til understøttelse af kommunale og lokale initiativer i skoler, fritidsklubber, foreninger m.v., der har fokus på at fremme en aktiv livsstil blandt børn og unge. Det er kan også søges om støtte til forskningsprojekter, som fx kan evaluere eksisterende indsatser.

Projekterne kan være rettet mod den generelle målgruppe af 10-15-årige eller mod udvalgte dele heraf – herunder gerne grupper af børn og unge i særlig risiko for at have et lavt aktivitetsniveau, så som etniske minoritetsgrupper, teenagepiger eller socialt udsatte børn og unge.

Læs mere og ansøg her:
https://novonordiskfonden.dk/da/grants/boern-sundhed-og-bevaegelse/

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk.

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 20 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden støtter biografi om Marie og August Krogh6.5.2020 09:44:48 CESTPressemeddelelse

I 2022 er det 100 år siden August og Marie Krogh kom hjem fra Amerika med rettighederne til at producere insulin til de skandinaviske lande. Det reddede livet for mange diabetikere. Det blev samtidig starten på en ny afgørende industri i Danmark og et løft til dansk forskning i en grad, ingen havde kunnet forestille sig dengang. En ny biografi af forfatteren Hanne Sindbæk skal kaste nyt lys over menneskene Marie og August.

Novo Nordisk Fonden støtter internationale COVID-19-projekter i Jordan og Tanzania23.4.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

På baggrund af den globale COVID-19-krise øger Novo Nordisk Fonden nu sin støtte til humanitære projekter i Jordan og Tanzania. Fonden støtter fire ambitiøse projekter, der bl.a. sætter fokus på at sikre vandforsyning til flygtningelejre og at afbøde smitterisikoen for flygtninge og andre særligt sårbare grupper, der i forvejen lever med ikke-smitsomme sygdomme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum