VIA University College

Nyt initiativ: Hf-elever prøver studielivet af på VIA i Aarhus

Del

338 elever fra 2. hf i Aarhus får den 14. november et indblik i, hvordan det er at studere på en professionsbacheloruddannelse. Det sker på Campus Aarhus, hvor VIAs nye initiativ, projektdage for hf-elever, løber af stablen for første gang.

Det er første gang, at VIA afvikler ’Projektdag for hf-elever’ på VIA University College i Aarhus.
Det er første gang, at VIA afvikler ’Projektdag for hf-elever’ på VIA University College i Aarhus.

Vejledning af diabetespatienter, sagsbehandling i forbindelse med børnesager og fremtidens huse er nogle af de emner, som hf-elever skal arbejde med den 14. november. Det er første gang, at VIA afvikler ’Projektdag for hf-elever’ på VIA University College i Aarhus.

Samarbejdet mellem VIA og hf-skolerne er et spritnyt initiativ og et resultat af den seneste gymnasiereform, som stiller krav til hf-uddannelsen om et større karrierefokus.

Det betyder helt konkret, at alle hf-elever skal vælge en fagpakke, som er målrettet specifikke professionsuddannelser. Fx lærer, ingeniør eller sygeplejerske.

Øver sig på fremtiden
En fagpakke består af en særlig fagsammensætning samt et praktik- og projektsamarbejde med relevante uddannelsesinstitutioner.

VIA University College har til projektdagen udviklet en række cases, som tager afsæt i forskellige professioner som fx sygeplejerske, lærer, pædagog, bygningskonstruktør, ingeniør og designer.

Hf-eleverne får derigennem mulighed for at prøve kræfter med konkrete problemstillinger fra de professioner, som deres hf-fagpakke retter sig imod.

Tvivl fylder meget i de unges studievalg
Hf-eleverne vil på projektdagen møde undervisere og studerende samt få et godt indblik i det tværfaglige studiemiljø på VIAs Campus Aarhus.

”Vi glæder os meget til at byde hf-eleverne inden for. Og vi ved fra tidligere arrangementer, at det er til stor inspiration for eleverne at møde nuværende studerende, der ud fra egne erfaringer kan besvare spørgsmål om hverdagen på studiet,” siger brobygningskoordinator Jeppe Bergh Torp fra VIA University College og uddyber:

”På den måde kan vi forhåbentlig bidrage til, at hf-eleverne bliver mere afklarede i forhold til deres eget studievalg. Vi ved nemlig fra studiestartsundersøgelser, at de unges tvivl i forhold til valg af uddannelse fylder rigtig meget for mange af dem.”

For yderligere information om projektdagen d. 14. november i Aarhus og VIAs samarbejde med Region Midtjyllands hf-skoler, kontakt:

Jeppe Bergh Torp, Brobygningskoordinator, VIA University College
Mobil: 87 55 14 66
Email: torp@via.dk

Dorthe Helmig, Specialkonsulent, Campus Aarhus C, VIA University College
Mobil: 87 55 42 38
Email:dh@via.dk

Nøgleord

Billeder

Det er første gang, at VIA afvikler ’Projektdag for hf-elever’ på VIA University College i Aarhus.
Det er første gang, at VIA afvikler ’Projektdag for hf-elever’ på VIA University College i Aarhus.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum