Tønder Kommune

Nyt idrætsprojekt viser unge mennesker glæden ved foreningsliv

Del

70 unge mennesker med faglige og sociale udfordringer bytter klasseværelset ud med boldbanen i et forsøg på at få flere af de unge mennesker til at være aktive i foreningslivet.

Mange unge mennesker med faglige og sociale udfordringer er i dag ikke aktive i deres lokale foreningsliv. Det skal et nyt idrætsinitiativ fra Tønder Kommune nu forsøge at ændre på.

70 unge mennesker, der til dagligt studerer på den forberedende grunduddannelse (FGU), bytter fra næste skoleår pc, undervisning og klasseværelse ud med ketcher, sport og boldbaner. Det sker hver tirsdag eftermiddag ved Tønderhallerne.

Succesoplevelser
Her samles de unge mennesker til halvanden times idræt under kyndig vejledning af foreningens frivillige og en idrætskoordinator fra Tønder Kommune, der vil give de unge mennesker et indblik i de mange glæder idræt og foreningsliv fører med sig.

- Vi har tre mål med det her, fortæller Jeppe Back Vinkel, der som idrætskoordinator hos Tønder Kommune står i spidsen for projektet.

- For det første skal de unge mennesker mærke glæden ved at være fysisk aktiv. Dernæst håber vi, at de får så meget smag for det, at de også har lyst til at være med i foreningens aktiviteter uden for skoletiden. Og til sidst, men bestemt ikke mindst, så vil vi gerne give dem succesoplevelser og en oplevelse af ansvar, som de kan tage med ind i andre sammenhænge af livet.

Projektet er resultatet af et samarbejde mellem FGU og idrætsforeningen Idræt For Livet. Idræt For Livet arbejder for at skabe et aktivitetsfællesskab for personer i Tønder Kommune, der på grund af psykiske sårbarheder har svært ved at se sig selv i en almindelig idrætsforening.

- Vi er vant til at arbejde med unge mennesker, der har brug for lidt mere plads og tryghed, når livet er svært. Det er mennesker, som normalt ikke har overskuddet til at gå til fritidsaktiviteter eller på anden vis tage del i foreningslivet. Det vil vi med det her projekt gerne ændre på, så de også får mulighed for at tage del i de mange glæder, foreningslivet rummer, udtaler Jeppe Back Vinkel.

Økonomisk opbakning
FGU prioriterer den ugentlige aktivitet som en del af deres skema, og de betaler elevernes kontingent både i skoletiden og i fritiden, så alle har lige muligheder for at prøve kræfter med de forskellige aktiviteter.

Projektet er støttet med 29.000 kroner af Bevæg Dig For Livet under Kultur & Fritid. Pengene skal bruges til indkøb af idrætsudstyr til de 70 deltagere.

- Vi har et ansvar for at hjælpe og støtte de unge mennesker, der ikke kan tage den lige vej fra skole til job. Det gælder om at spille på alle tangenter. Derfor ser vi fra politisk side et stort potentiale i projektet. Af samme årsag har vi valgt at støtte projektet økonomisk, udtaler René Andersen, formand for Kultur & Fritid.

Projektet starter d. 9. august og kører hele skoleåret 22/23.

Kontakter

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum