Esbjerg Kommune

Nyt grønt busdepot indvies i Esbjerg

Del

Elbussernes nye hjem står klar til housewarming onsdag den 10. november kl. 13, når borgmester Jesper Frost Rasmussen klipper den røde snor til det nybyggede busdepot på Kattegatvej. Alle er velkomne til at være med til indvielsen, hvor man kan se det nye depot og få en pølse ved pølsevognen.

Til december bliver bybusnettet i Esbjerg udelukkende betjent af elbusser, og nu indvies depotet, som skal huse den nye flåde af 29 elbusser.

Sidste år kunne Sydtrafik og Esbjerg Kommune offentliggøre, at Tide Bus A/S havde vundet udbuddet på driften af bybusserne i Esbjerg frem til 2032. I den forbindelse blev det besluttet, at Esbjerg Kommune skulle bygge et busdepot, som bliver stillet til rådighed for Tide Bus som operatør.

Flotte nye faciliteter

Første spadestik til byggeriet blev taget den 23. november i 2020, og på under et år er der skudt et flot busdepot op på Kattegatvej. Byggeriet af depotet er sket i et godt samarbejde mellem Esbjerg Kommune, COWI, Arkitema og hovedentreprenøren K.G. Hansen og Sønner.

Med placeringen får busserne et centralt punkt at betjene de forskellige ruter gennem byen fra. Og når busserne ikke kører på Esbjergs gader, vil busdepotet være stedet, hvor de bliver ladet op.

Udover 32 ladestandpladser indeholder busdepotet også en række faciliteter, som skal gøre det nemmere at servicere busserne på stedet så som værkstedsbygning og klargørings- og vaskehal. Til chaufførerne er der sørget for omklædningsrum, kantine, kontorer og møderum.

Mindre CO2 fra busser og bygning

Det nye busdepot er bygget med respekt for Esbjerg Kommunes ambition om at blive CO2 neutral i 2030.

”Esbjerg bliver den første store by i Danmark, der udskifter hele bybussystem i et hug for at mindske udledningen af CO2. Det kommer hele byen til gode, når busserne ikke længere står for lokal luftforurening og støj. De bæredygtige tanker går igen i opførelsen af busdepotet, hvor der er tænkt over materialevalg, energiforbrug og genbrug af regnvand i den nye vaskehal”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Busdepotet er primært opført i træ, og de store vinduespartier sørger for masser af naturligt dagslys i bygningen. Mekanisk solafskærmning forhindrer, at bygningen bliver for varm på solrige dage. Solceller på bygningen sørger for strømmen til bygningen og regnvandet samles i lille sø, og det bruges sidenhen i vaskehallen.

Oplev busdepotet

Busdepotet indvies den 10. november kl. 13 på Kattegatvej 10. Alle er velkomne, når busdepotet for første gang åbner dørene for offentligheden. I den daglige drift vil passagerer ikke normalt komme fordi depotet, så indvielsen bliver en enestående mulighed for at se elbussernes hjem. Indvielsen vil byde på taler, snoreklip og der bliver rig mulighed for at se de nybyggede faciliteter, sparke dæk på en elbus og runde pølsevognen.

 

 

Busdepotet indeholder

  • Ladestandplads til 32 el-busser og busparkering til 13 busser
  • Værkstedsbygning med plads til fire busser
  • Klargørings- og vaskehal
  • Kontorer til både lokal- og bybusselskaber
  • Møderum
  • Kantine
  • Omklædningsfaciliteter for chauffører

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjerg.dk eller telefon 27 24 18 00.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum