Billund Lufthavn

Nyt fragtflyselskab lander i Billund Lufthavn

Del

Udviklingen på fragtsiden fortsætter i Billund Lufthavn, og den 3. august byder lufthavnen velkommen til det britiske flyselskab Virgin Atlantic Cargo, der er det andet største selskab, der flyver ud af London Heathrow. Væksten fortsætter, men forventningen er, at de kommer til at flyve noget af det luftfragt ud af Billund Lufthavn, som i dag både kører fra Billund og København på lastbiler.

PR: Virgin Atlantic Cargo
PR: Virgin Atlantic Cargo

Den 3. august lander Virgin Atlantic Cargo for første gang i Billund Lufthavn. Det nye flyselskab er det andet største flyselskab i London Heathrow, hvor de flyver passagerer og luftfragt til 30 destinationer i hele verden. På deres rene cargorute mellem Bruxelles og London har der været stor succes, men der er kapacitet til flere ugentlige rotationer, og her er valget faldet på Billund Lufthavn med tre ugentlige afgange.

– Som et resultat af et godt stykke ruteudviklingsarbejde og flotte præstationer i vores cargocenter bliver Billund Lufthavn endnu en gang valgt til af en luftfragtsoperatør. Virgin Atlantic Cargo er et stort, anerkendt flyselskab, der kommer til at understøtte dansk eksport. Vi glæder os til at byde dem velkommen, siger Jan Hessellund.

Nicolaj Mariegaard er managing director for HWF i Danmark, der er den virksomhed, der repræsenterer Virgin Atlantic Cargo i Danmark. Han siger:

– I dag kører vi luftfragt fra både Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn til London Heathrow, hvor det bliver fløjet ud fra. Nu kan vi skære 2-3 dage af ankomsterne på slutdestinationerne med den sædvanlige pålidelige service – nu med ekspres service.

Steve Buckerfield, Head of Cargo Sales fra Virgin Atlantic Cargo ser også frem til at operere i Billund Lufthavn:

– Vi er meget begejstrede for at bringe denne nye dedikerede ’all-cargo’ service, der forbinder vores kunder i Billund og den bredere skandinaviske region med Virgin Atlantics omfattende rutenetværk via London Heathrow. Vi vil gå efter det farmaceutiske marked og bil- og letfordærvelige laster både til USA, Afrika, Israel og det indiske subkontinent.

Endnu mere luftfragt skal flyves fra Billund Lufthavn

Billund Lufthavn stræber ikke konsekvent efter vækst på luftfragt. Det er ligeså vigtigt, at kunderne og dansk industri får flere fly til slutdestinationerne, så eksporten hurtigere kan nå frem. Det er netop det, som Virgin Atlantic Cargo understøtter med deres rute til London Heathrow.

Virgin Atlantic Cargo kommer til at dække store dele af verden, men primært det amerikanske flow med flyruter via London Heathrow. Virgin Atlantic Cargo har en kapacitet på 28 tons luftfragt pr. flyafgang, men det bliver ikke udelukkende vækst. De kommer til at løfte en del af den luftfragt op i flyene, som i dag bliver fragtet fra Billund Lufthavn på lastbiler til de europæiske hubs. At få mere luftfragt op i flyene passer perfekt ind i lufthavnens strategi.

– Den danske eksportindustri får med Virgin Atlantic Cargo mere direkte forbindelser til bl.a. USA med deres luftfragt, og det skaber værdi for dansk industri. Det er vores ambitioner at flytte mere og mere luftfragt fra lastbilerne op i flyene, og det kommer Virgin Atlantic Cargo til at understøtte, understreger Jan Hessellund.

Billund Airport City under udvikling

Den stigende interesse i og vækst på luftfragtsiden i Billund Lufthavn holder ambitionerne for Billund Airport City oppe, og der er fuld gang i planlægningen og rekruttering af nye medarbejdere.

– Der er enorm interesse i at etablere sig i Billund Lufthavn. Vi er kommet godt fra land – også med ansættelsen af en udviklingsdirektør med fokus på Airport City. Vi er også i fuld gang med rekrutteringen, og her kan vi også godt tiltrække medarbejdere. Så det er jo fantastisk, afslutter Jan Hessellund.

Faktaboks: Virgin Atlantic Cargo i Billund Lufthavn

Virgin Atlantic Cargo kommer til at have treugentlige rotationer (onsdag, fredag og lørdag) mellem Billund Lufthavn og London Heathrow med en Airbus A321F opereret af Titan Airways og repræsenteret af HWF.

Kontakter

Billeder

PR: Virgin Atlantic Cargo
PR: Virgin Atlantic Cargo
Download

Information om Billund Lufthavn

Billund Lufthavn
Billund Lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund

76 50 50 50https://www.bll.dk

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum