Det Kongelige Teater

Nyt fra Balletten

Del

Den Kongelige Ballet ser tilbage på en flot sæson 2015/2016 og varsler ændringer for sæsonen 2016/2017.

Den Kongelige Sommerballet blev søndag aften skudt i gang ved Vigehavn i Svaneke, og her – lige inden vores store turnéer i ind- og udland— er det tid til at annoncere nogle væsentlige ændringer i Den Kongelige Ballet:

-Tidligere solodanser Gudrun Bojesen gik sidste år på barsel og dansede derfor ikke en traditionel afskedsforestilling. Gudrun Bojesen er nu tilbage i form igen, og den 15. oktober går hun på scenen for sidste gang, når Den Kongelige Ballet dedikerer en hel aften til hendes forrygende karriere. Hübberiet, der er lagt den 15. oktober, er derfor aflyst.

-Den Kongelige Ballets kompagni i kompagniet, Corpus, er blevet større, og med succes-forestillinger som I Føling og Uropa vil Corpus i fremtiden blive opprioriteret. Derfor vil den ene af Corpus kreative ledere, Tim Matiakis, nu hengive sig danselaboratoriet på fuld tid.

-Viceballetmester Silja Schandorff har sagt op for at søge nye udfordringer uden for teatret. Silja Schandorff startede som balletbarn, da hun var 6 år, og arbejdede sig op igennem rækkerne til solodanser. I 2011 blev hun viceballetmester ved Den Kongelige Ballet. Silja Schandorff kommer dog tilbage i efteråret for, sammen med balletmester Nikolaj Hübbe, at iscenesætte Svanesøen og en helt ny Giselle.

-Den Kongelige Ballet byder seks-syv nye dansere velkommen i korpset i den kommende sæson. Blandt de nye er den første danser fra Det Kongelige Teaters Balletskoles nye aspirantuddannelse. Benedicte Boier startede på uddannelsen i 2014 og blev i sidste uge optaget som korpsdanser. Benedicte Boier afslutter den tre-årige HF-uddannelse næste år sammen med seks andre aspiranter. 

Med alt dette i bagagen begiver Den Kongelige Sommerballet sig nu videre rundt til gratisforestillinger i det danske sommerland og kan i aften opleves på Dallund Slot, Søndersø, i morgen aften i Strandparken, Holbæk, og fredag aften på Fredens Eng, Christiania. Mandag morgen går turen til Kina, hvor 64 balletdansere og 12 balletbørn danser Sylfiden, Tema & Variationer og Napoli i henholdsvis Beijing og Shanghai.

Vi håber at se jer alle inden sommerferien og glæder os allerede til sæsonen 16/17, der åbner med balletbraget Svanesøen i september!

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum