Aalborg Universitet

Nyt forskningsprojekt sætter fokus på studielivet for unge med psykosociale problemer

Del

Over de næste tre år vil en gruppe forskere ved Aalborg og Roskilde Universitet i samarbejde med bl.a. uddannelsesrådgivninger forske i og udvikle metoder til at støtte unge studerende, der lider af stress, angst og depression.

I de vestlige lande er der de seneste år sket en stigning i antallet af unge, der oplever mentale sundhedsproblemer som fx stress, angst og depression. Dette medfører bl.a., at uddannelsesrådgivninger og -vejledninger oplever et øget pres på deres tilbud. I et nyt forskningsprojekt med titlen ”Studieliv og psykosociale problemer. Unges identitetsprocesser og fællesskaber i videregående uddannelser”, som Velux Fonden har støttet med 5,1 mio. kr., vil fire forskere fra Roskilde (RUC) og Aalborg Universitet derfor undersøge, hvordan vi som samfund kan forstå og understøtte unge med psykiske vanskeligheder og samtidig forholde os til dem som aktive og ressourcestærke deltagere – herunder som studerende.

Fra Aalborg Universitet deltager lektorerne Lone Krogh Kjær-Rasmussen og Annie Aarup Jensen fra Institut for Læring og Filosofi, og i spidsen for forskningsprojektet står lektor Trine Wulf-Andersen fra Institut for Mennesker og Teknologi på RUC. Derudover deltager lektor Lene Larsen ligeledes fra Institut for Mennesker og Teknologi på RUC.

- At flere unge får mentale sundhedsproblemer kan ses som et symptom på en generelt presset studie- og livssituation, som nogle unge har særligt vanskeligt ved at håndtere. Sygemeldinger og frafald kan i den forbindelse have store personlige omkostninger for de studerende og kan samtidig være en alvorlig samfundsøkonomisk udfordring, forklarer forskerne.

Gennem de næste tre år vil forskerne følge danske studerende fra videregående uddannelser. Samtidig vil de i samarbejde med uddannelsesrådgivninger og -vejledninger udvikle metoder til støtte og forebyggelse i forhold til studerende med psykosociale udfordringer.

Fakta:

- Forskningsprojektet ”Studieliv og psykosociale problemer. Unges identitetsprocesser og fællesskaber i videregående uddannelser” løber fra 2018-2021
- Det er støttet med 5,1 mio. kr. af Velux Fondens tværgående program.

Kontakter

Trine Wulf-Andersen på tlf.: 51 96 13 81 eller på e-mail: wulf@ruc.dk
Lone Krogh Kjær-Rasmussen på tlf.: 28 95 91 42 eller på e-mail: lkr@learning.aau.dk
Annie Aarup Jensen på tlf.: 99 40 99 53 eller på e-mail: aaj@learning.aau.dk
Pressekontakt på AAU, Susanne H. Knudsen, på tlf.: 29 60 98 72.

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum