Nyt familienetværk åbner snart i Randers

Del

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Randers, som starter op den 19. januar 2022. Netværket er et partnerskab mellem Frikirken Randers og Blå Kors Danmark.

Familienetværket Randers holder åbningsfest den 19. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Randers holder åbningsfest den 19. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.

Familier og enlige bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som fx ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom. 

Et godt og rummeligt fællesskab er tanken bag Familienetværket Randers, som starter op onsdag den 19. januar 2022. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og enlige og er et partnerskab mellem Frikirken Randers og Blå Kors Danmark.

Michael Rostved, der er projektleder for Familienetværket Randers, håber, at netværket bliver taget godt imod i byen:

"Familienetværket skal være et sted, hvor man kan få et netværk og møde andre mennesker. Man kan få en oplevelse af at være en del af en familie, hvor alle er velkommen og hjælper hinanden, hvad enten man kommer alene eller sammen med sine børn. Det handler om næstekærlighed, respekt og anerkendelse af, at alle mennesker har værdi," siger Michael Rostved.

Fællesskab mod ensomhed 

Udover diverse sjove og hyggelige aktiviteter for både børn og voksne vil der nogle gange også være særlige arrangementer med hjælp til udfordringer i dagligdagen. Det kan fx være inspiration til hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, helbred, velvære, sundhed og relationer.

"Vi vil gå til kamp mod ensomhed, og her ved vi, at fællesskab er et af midlerne. Vi vil være fælles om at spise sammen og lave nogle aktiviteter med fokus på relationer. Det vigtigste er, at vi møder de behov, der er. Nogle familier har måske økonomiske vanskeligheder eller mangler struktur i hverdagen. Det er spændende for os at kunne bruge kirkens ressourcer, kompetencer og muligheder til at række ud og hjælpe", siger Michael Rostved, som er projektleder for Familienetværket Randers. 

Onsdag den 19. januar kl. 16.00-18.00 inviteres alle interesserede til opstartsfest med underholdning for børn og voksne og spisning. Tilmelding skal ske på SMS til 20 41 38 15 eller mail til familienet@frikirkenranders.dk.

Familienetværk i flere byer

Familienetværket i Randers er det 27. partnerskab i rækken mellem Blå Kors og en lokal kirke. Det første partnerskab blev etableret i januar 2017 i Aarhus.

"Vi har rigtig gode erfaringer med, at den her særlige konstellation med vores familienetværk kan række ud til mange udsatte mennesker i nærområdet og tilbyde et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen, derfor er vi meget glade for det nye partnerskab med Frikirken Randers, som giver os mulighed for at hjælpe sårbare familier og enlige i Randers by," siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Familienetværket mødes fast onsdage i ulige uger fra kl. 16.00-19.00 i Frikirken Randers' lokaler på Mariagervej 117 i Randers NV. 

Kontakter

Michael Rostved, projektleder for Familienetværket Randers, tlf. 29 88 32 40 / michael@frikirkenranders.dk

Billeder

Familienetværket Randers holder åbningsfest den 19. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Randers holder åbningsfest den 19. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum