Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Nyt familienetværk åbner snart i Humlebæk

Del

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Humlebæk Familienetværk, som starter op den 17. marts 2021. Netværket er et partnerskab mellem Strandvejskirken i Humlebæk og Blå Kors Danmark.

Her ses billede fra en familienetværksaften i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal.
Her ses billede fra en familienetværksaften i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal.

Familier og enkeltpersoner bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, som kender til en hverdag med forskellige problemer som fx ensomhed, psykisk sygdom, dårlig økonomi, skilsmisse, misbrug eller helt andre udfordringer.

Et godt og rummeligt fællesskab er tanken bag Humlebæk Familienetværk, som starter op onsdag den 17. marts. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og enlige og er et partnerskab mellem Strandvejskirken i Humlebæk og Blå Kors Danmark.

Cindy Nilsson, der er projektleder for Familienetværket, håber, at netværket bliver taget godt imod i, både i byen og hele Fredensborg kommune:

"Vi er utroligt glade for denne mulighed gennem Blå Kors at kunne starte et Familienetværk op i Humlebæk. Det har i mange år været et ønske hos os at være en kirke, der også tager socialt ansvar i vores by og lokalområde. Tidligere har vi støttet Frelsens Hærs juleuddeling, i en årrække afholdt vi juleaften for ensomme i kirkens lokaler, og vores julemarked har i mange år støttet det lokale initiativ IntegrationsCaféen (red. tidligere Fredensborg Flygtninge venner). Her i julen 2020 delte vi 100 poser ud til børn i området med hygge og ferieaktiviteter, som en måde at række ud til de familier, vi gerne vil lave Familienetværk for," siger projektleder Cindy Nilsson. 

Varmt fællesskab i en coronatid

I flere måneder har rigtig mange familier været isolerede og har brug for et fællesskab, der kan få lidt mere gnist og farver ind i hverdagen. Udover diverse sjove og hyggelige aktiviteter for både børn og voksne, vil der nogle gange også være særlige arrangementer med hjælp til udfordringer i dagligdagen. Det kan fx være inspiration til hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, helbred, velvære, sundhed og relationer

"Relationer er jo det vigtigste vi har, men der er desværre mennesker, som enten af naturlige årsager eller på grund af brudte familier, ikke har det netværk, de kunne ønske sig. Her vil Familienetværket gerne træde ind og være en familie for dem, der mangler. Vi ønsker at være et sted, hvor alle føler sig hjemme, og være en del noget. Familienetværksaftnerne vil handle om snak, hygge, god mad, sjove aktiviteter for børn og voksne. Samtidig vil vi også gerne tilbyde hjælp med de praktiske udfordringer, som man kan befinde sig i", siger Cindy Nilsson, og tilføjer:

"Vi er bare så klar til at åbne dørene for vores første Familienetværksaften den 17. marts kl. 16-19."

Familienetværk i flere byer

Familienetværket i Humlebæk er det 23. partnerskab i rækken mellem Blå Kors og en lokal kirke. Det første partnerskab blev etableret i januar 2017 i Aarhus.

"Vi har rigtig gode erfaringer med, at den her særlige konstellation med vores familienetværk kan række ud til mange udsatte mennesker i nærområdet og tilbyde et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen, derfor er vi meget glade for det nye partnerskab med Strandvejskirken i Humlebæk, som giver os mulighed for at hjælpe sårbare familier og enlige i Humlebæk og omegn" siger Christian Bjerre, som generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Familienetværket mødes hver onsdag i ulige uger fra kl. 16.00-19.00 i Strandvejskirkens café på Humlebæk Strandvej 54 i Humlebæk. Projektleder Cindy Nilsson kan kontaktes på tlf. 61 22 74 19 eller familienetvaerk@strandvejskirken.dk

Kontakter

Projektleder Cindy Nilsson, tlf. 61 22 74 19 eller familienetvaerk@strandvejskirken.dk

Billeder

Her ses billede fra en familienetværksaften i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal.
Her ses billede fra en familienetværksaften i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal.
Download
Her ses billede fra en familienetværksaften i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal.
Her ses billede fra en familienetværksaften i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Overskudsmad fra Lidl hjælper socialt udsatte i påsken: Blå Kors deler tusindvis af poser med madvarer ud over hele Danmark24.3.2021 07:23:00 CET | Pressemeddelelse

Påskehelligdagene er en helt særlig tid for den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. De oplever i stigende grad flere trængte familier, som har brug for en ekstra håndsrækning i højtiderne. Derfor uddeler Blå Kors i år overskudsmad i samarbejde med dagligvarekæden Lidl, som doneres fra Lidls butikker, til glæde for brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum