Fængselsforbundet

Nyt fængsel klar i 2022

Del

Det bliver ikke et smukt syn, og det er heller ikke meningen. I 2022 skal der efter planen stå et fængsel klar, der ligner det, det er: Et opbevaringshus for mennesker, der har brudt loven. Beslutningen er truffet af justitsminister Søren Pape Poulsen, og det er BIG, der står for opførslen af betonbygningen.

”Hvorfor er der kunst på væggene i et fængsel? Hvorfor er der plantet træer? Hvorfor skal indretningen af fængsler i det hele taget følge med tiden?” Det er spørgsmål, der har floreret i Danmark længe, og nu tager justitsministeren konsekvensen.

Søren Pape Poulsen har bedt Bjarke Ingels Group (BIG) om at opføre et fængsel, der er skåret helt ind til benet. Ud med farver på væggene og udsigt til grønne omgivelser. I stedet skal arkitekterne lade sig inspirere af betonkonstruktioner som for eksempel Shurgards opbevaringscentraler.

Fagbladet har været i kontakt med en af de BIG-arkitekter, der er tilknyttet projektet: ”Vi er meget begejstrede for opgaven. Det kommer til at blive virkelig grimt – nok ligefrem grimmere end vores nye hovedkvarter i Nordhavn, og der har vi ellers gjort os umage. Vi forestiller os et postapokalyptisk betonkompleks. Mørkt, dystert og dybt deprimerende,” siger arkitekten og fortsætter: ”Vi har allerede været ude at se på nogle materialer, der har tendens til at blive fugtige over tid, og så vil vi lave tremmerne i flot, mat metal. Vi har jo slet ikke alle detaljer på plads endnu, men jeg tror, vi kan se frem til flere internationale priser.”

Central Prison Denmark
Det nye fængsel bliver opført på Amager Fælled, og i samme ombæring bliver alle andre fængsler og arresthuse lagt i dvale. Fremover skal samtlige fanger i Danmark nemlig sidde samlet i Central Prison Denmark, som den nye straffeanstalt kommer til at hedde.

Fængslet løser samtidig personalemanglen i Kriminalforsorgen, da der kun bliver brug for fængselsbetjente ved modtagelsen.

”Ligesom i de nye fuldautomatiske parkeringshuse, skal politiet blot aflevere fangerne ved porten, så bliver de automatisk placeret på ledige celler. Det hele er robotstyret,” fortæller arkitekten henrykt.

Claus Meyer står for maden
Selvom der er længe til åbningen af Central Prison Denmark, er der allerede nu hyret ernæringskonsulenter til at se på den mad, Danmarks fanger fremover får lov at indtage.

Søren Pape Poulsen oplyser, at Claus Meyer er bragt på banen på grund af sin store erfaring med myrer og andre spiselige insekter.

Det glæder den kendte kok: ”Nu hvor pengene ikke bliver spildt på kunst til væggene, er der jo penge til at hyre en som mig,” siger Claus Meyer og retter på den mintgrønne sweatshirt, han har bundet over skuldrene på en påtaget skødesløs måde.

Kontakter

Billeder

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen. Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum