Esbjerg Kommune

Nyt fællessekretariat skal styrke den grønne omstilling

Del

Green Skills er et nyt fællessekretariat med base i Esbjerg, der skal hjælpe aktører på tværs af uddannelses- og arbejdsmarkedet med at sætte turbo på den grønne omstilling.

Den grønne omstilling kræver en hel ny tankegang, hvor der samarbejdes på tværs af sektorer. Derfor er Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg gået sammen om at oprette fællessekretariatet, Green Skills. Foto: Torben Meyer,  Esbjerg Kommune
Den grønne omstilling kræver en hel ny tankegang, hvor der samarbejdes på tværs af sektorer. Derfor er Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg gået sammen om at oprette fællessekretariatet, Green Skills. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Det kræver kvalificeret arbejdskraft og nye kompetencer, hvis det skal lykkes Danmark at nå sit mål om at blive fri for fossile brændstoffer, når der lukkes for Nordsøens olie- og gashaner i 2050. Den grønne omstilling er i gang og med udbygningen af havvind, stigende energioptimering indenfor byggeri og industri og beslutningen om etableringen af en energiø i Nordsøen, så har Danmark og i særdeleshed Esbjerg en gylden mulighed for at blive et internationalt knudepunkt i den videre grønne omstilling.

Men den grønne omstilling kræver en hel ny tankegang, hvor der samarbejdes på tværs af sektorer. Derfor er Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg gået sammen om at oprette fællessekretariatet, Green Skills. Et fællessekretariat, der skal understøtte at både kommune, uddannelsesinstitutioner og arbejdsmarkedets parter trækker i samme retning for at nå målet med at arbejdsstyrken kan blive opkvalificeret og uddannet, så den er klar til den videre grønne omstilling.

”Omstilling og videreudvikling af erhvervsliv og arbejdsstyrken i retning mod den videre grønne transformation og fortsat vækst kræver nytænkning, samarbejde og koordinering. Ikke én aktør eller sektor kan løfte denne opgave alene. Derfor ser jeg etablering af fællessekretariatet Green Skills som et vigtigt skridt på vejen mod at løfte denne store og vigtige opgave” udtaler Lise Willer, direktør for Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune, og nyvalgt formand for styregruppen bag Fællessekretariatet Green Skills.

Skal understøtte arbejdet

Fællessekretariatet, der får base i Esbjerg, skal understøtte virksomheder, arbejdsmarkedets parter og andre interessenter i den grønne omstilling. I første omgang skal sekretariatet fokusere på behovet for faglærte og specialarbejdere, der hvor analyser viser at behovet for arbejdskraft vil blive størst i den grønne omstilling. Siden skal fællessekretariatet understøtte og koordinere den store rekrutterings-, opkvalificerings- og uddannelsesopgave, der knytter sig til den videre grønne omstilling.

Fællessekretariatet Green Skills slår dørene op for første gang den 8. juni 2021. I første omgang bemandes kontoret med tre medarbejdere fra henholdsvis Rybners, AMU-Vest og Jobcenter Esbjerg, men søges udvidet i takt med at det lykkes at skaffe ekstern finansiering til drift af sekretariatet.

FAKTA

Green Skills

  • Fællessekretariatet Green Skills er oprettet i et samarbejde mellem Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg, og det får base i Esbjerg.
  • Der er nedsat en styregruppe for fællessekretariatet bestående af repræsentanter fra arbejdsmarkeds parter, Rybners og AMU Vest samt Esbjerg Kommune.

Kontakter

Lise Willer, direktør, Social & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune, tlf. 29644753, lipw@esbjerg.dk

Torben Pedersen, direktør, AMU Vest, tlf. 23 47 71 28, tp@amu-vest.dk

Olaf Rye, adm. direktør, Rybners, tlf. 2179 8555, orj@rybners.dk

Billeder

Den grønne omstilling kræver en hel ny tankegang, hvor der samarbejdes på tværs af sektorer. Derfor er Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg gået sammen om at oprette fællessekretariatet, Green Skills. Foto: Torben Meyer,  Esbjerg Kommune
Den grønne omstilling kræver en hel ny tankegang, hvor der samarbejdes på tværs af sektorer. Derfor er Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg gået sammen om at oprette fællessekretariatet, Green Skills. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune
Download
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Appel til unge og deres forældre: Skru op for samtalen og ned for musikken24.6.2021 10:17:41 CEST | Pressemeddelelse

Sommerfornemmelserne melder for alvor deres ankomst i denne uge, hvor flere børn og unge går på sommerferie. Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune ønsker god ferie med en appel til de unge og deres forældre: De unge skal huske at tage hensynet til andre med, når de mødes i festligt lag, og der er brug for, at forældrene er tydelige om, hvordan man fester og er sammen under åben himmel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum