Aabenraa Kommune

Nyt erhvervspanel skal understøtte udviklingen i Aabenraa Kommune

Del
Erhvervspanel for Arbejdsmarked og Bosætning er et af de konkrete tiltag, der er født i Aabenraa Kommunes nye erhvervsstrategi. Panelet bliver sammensat af repræsentanter fra kommunens erhvervsliv, kommunens uddannelsesinstitutioner, personer fra både faglige organisationer og arbejdsgiverorganisationer samt politikere.

En styrket dialog mellem det lokale erhvervsliv og Aabenraa Kommune er et af de vigtige indsatsområder i Aabenraa Kommunes erhvervsstrategi, som blev vedtaget i januar i år. Derfor er det besluttet at nedsætte i alt syv tema- og branchespecifikke erhvervspaneler, som skal styrke dialogen. Nogle er nedsat, mens andre er på vej.

Nedsættelsen af erhvervspanel for Arbejdsmarked og Bosætning blev besluttet på politiske udvalgsmøder i den seneste uge og skal styrke netop dialogen mellem parterne og sikre en fortsat udvikling i erhvervslivet i Aabenraa Kommune.

- Aabenraa Kommune har et stort ønske om fortsat at være en erhvervsvenlig kommune, som lytter til virksomhedernes udfordringer og behov. Vi hører fra virksomhederne, at de i stigende grad oplever udfordringer med rekruttering og opkvalificering af arbejdskraften. Derfor etablerer vi nu et nyt erhvervspanel, som med et bredt repræsenteret antal deltagere skal være med til at sætte fokus på netop denne udfordring, siger Dorrit Knudsen, der er formand for Aabenraa Kommunes arbejdsmarkedsudvalg.

Det nye erhvervspanel skal ud over fokus på rekruttering og opkvalificering også have et fokus på bosætningsindsatsen i kommunen. Et område, der hænger uløseligt sammen med erhvervsindsatsen i kommunen.

- Bosætning er et vigtigt område for Aabenraa Kommune. Vi har mange pendlere i kommunen, hvilket vi selvfølgelig er glade for, men vi vil også meget gerne være endnu mere attraktiv kommune at bosætte sig i. Jeg glæder mig til at høre inputs fra forskellige grupper i uddannelses- og erhvervslivet, og jeg er sikker på, at vi sammen kan dykke ned i løsninger på de udfordringer, som erhvervslivet oplever, siger Erik Uldall Hansen, der er formand for Aabenraa Kommunes Udvalg for Bæredygtig Udvikling.

Erhvervspanelet kan eksempelvis drøfte emner som tiltrækning af uddannelser, grænsesamarbejde eller nye bosætningsinitiativer.

Aabenraa Kommune faciliterer netværket, og første møde afvikles i løbet af marts 2023 med repræsentanter fra kommunens uddannelses- og erhvervsliv samt politikere fra de to involverede politiske udvalg.

Kontakter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Dorrit Knudsen, tlf.: 2721 9567; e-mail: dmkn@aabenraa.dk

Formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen, tlf.: 23 34 44 53; e-mail: euh@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum