Ase

Nyt erhvervsfremmesystem med fokus på iværksættere og små virksomheder

Del

Iværksættere og landets mindste virksomheder får nu større glæde af erhvervsfremmesystemet og dermed bedre muligheder for at skabe vækst og beskæftigelse.

Det vurderer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase, der har cirka 65.000 iværksættere og små virksomheder blandt medlemmerne, efter aftalen om et nyt og forenklet erhvervsfremmesystem er faldet på plads.

”Mere digitalisering og større gennemskuelighed betyder, at også iværksætterne og de helt små virksomheder nu reelt har en chance for at navigere i erhvervsfremmesystemet. I dag opgiver mange, fordi systemet er uigennemskueligt,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Knopskydninger og uklare rollefordelinger i et stort og komplekst voksende system har hidtil bevirket, at de mindste virksomheder kun sjældent og i ringe omfang fik gavn af de mange milliarder, staten hvert år bruger på at støtte og fremme erhvervslivet.

”Heldigvis skal erhvervsfremmetilbuddene nu målrettes også de helt små virksomheder. Samtidig vil øget digitalisering gøre det langt nemmere for de mindste virksomheder at komme i kontakt med erhvervsfremmesystemet på virksomhedernes præmisser og hurtigere manøvrere i det,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Den politiske aftale nedbringer antallet af operationelle aktører og besluttende niveauer og cementerer, at erhvervsfremmesystemet fokuseres på virksomhedernes behov. Fremover kommer private aktører forhåbentlig i større opfang til at stå for erhvervsfremmeopgaven og virksomhedernes efterspørgsel definere de konkrete tilbud. Hidtil har det overvældende antal offentlige aktørers interesser domineret, pointerer han.

”Det er et vigtigt paradigmeskifte. Forhåbentlig er det nu slut med overlappende indsatser med tvivlsomt udkomme. Her bliver det springende punkt, om ansvars- og arbejdsfordelingen mellem kommunerne og de nye tværkommunale erhvervshuse er tilstrækkelig klar og i sidste ende også respekteres,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897

Troels Krog, chef for Politik og presse: 21359026

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013https://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Ase: Øget revisionspligt en fuser7.12.2018 13:53:18 CETPressemeddelelse

Regningen for oprydningen i SKAT efter års kaos og nedskæringer må aldrig ende hos landets mindste virksomheder. Det fastslår Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase, landets største a-kasse for selvstændige erhvervsdrivende. Meldingen kommer efter, at en uvildig evaluering af fuld revisionspligt ikke viser nogen effekt i forhold til virksomheder, der har fået en mindre omfattende revision af regnskabet.

Tvivlsomme ministeranklager mod små virksomheder for skattesnyd26.10.2018 10:58:46 CESTPressemeddelelse

I stedet for at drive klapjagt på små og mellemstore virksomheder bør skatteminister Karsten Lauritzen (V) forenkle skattereglerne og lempe revisionspligten yderligere, så dansk erhvervsliv får samme vilkår som konkurrenter i de andre EU-lande. Sådan lyder opfordringen fra Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase, landets største a-kasse for små selvstændige erhvervsdrivende, og medlem af Virksomhedsforum for virksomhedsrettet regelforenkling.

Ase: A-kasserne kan løse en langt større opgave23.8.2018 12:13:50 CESTPressemeddelelse

Aftalen om en forenklet beskæftigelsesindsats er et skridt i den rigtige retning, fordi en række oplagte administrative uhensigtsmæssigheder fjernes, de ledige får større frihed og flere digitale løsninger introduceres. Men de lediges ønske om, at et større ansvar overgår til a-kasserne, risikerer reelt at ende i en blindgyde de næste fire år. Det vurderer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i a-kassen Ase.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum