Nyt digitalt kort viser den rystende konsekvens af COVID-19 på skolemadsprogrammer verden over

Del

Et nyt og banebrydende kort, der viser, hvordan COVID-19 pandemien påvirker børns skolemadsprogrammer, lanceres i dag af FN’s World Food Programme (WFP).

Foto: WFP/Badre Bahaji
Foto: WFP/Badre Bahaji

Kortet – Global Monitoring of School Meals during COVID-19 School Closures – giver daglige online opdateringer om skolelukninger og det antal børn, der som følge af lukningerne ikke længere får daglige skolemåltider.

Udover at give det globale overblik viser kortet, hvor mange børn, der er ramt i hvert land – sammenholdt med realtidsdata, som viser både omfanget af problemet og behovet for løsninger.

Ifølge seneste data har flere end 364 millioner skolebørn nu ikke længere adgang til den skolemad, som de er afhængige af. Delvise eller nationale skolelukninger er rapporteret i 48 lande, hvor WFP har skolemadsprogrammer. Det betyder, at næsten 11 millioner børn ikke længere får deres daglige måltid mad i skolen – og det antal vil uden tvivl stige i de kommende dage og uger.

”Kortet giver os et øjebliksbillede af den forfærdelige pris, som denne virus har for millioner af skolebørn og deres familier verden over,” siger Carmen Burbano, direktør for WFP’s Skolemadsprogram. ”Vi arbejder med partnere, inklusiv UNICEF, for at finde løsninger, som kan sikre, at børn fortsat modtager den støtte, de så desperat har brug for, mens skoler er lukkede under pandemien.”

For interview med Carmen Burbano, send en e-mail til Sandra Hittmeyer på sandra.hittmeyer@wfp.org.

Download video af WFP’s skolemadsprogram

Download fotos af WFP’s skolemadsprogram

WFP’s skolemadsprogram webpage 

Kontakter

Billeder

Foto: WFP/Badre Bahaji
Foto: WFP/Badre Bahaji
Download
Foto: WFP/Debora_Bonel
Foto: WFP/Debora_Bonel
Download
Foto: WFP/Giulio d'Adamo
Foto: WFP/Giulio d'Adamo
Download
Foto: WFP/Hugh Rutherford
Foto: WFP/Hugh Rutherford
Download
Foto: WFP/Davinah Nabirye
Foto: WFP/Davinah Nabirye
Download

Links

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN's World Food Programme er verdens største humanitære organisation, som redder liv under katastrofer, skaber velstand og støtter en bæredygtig fremtid for mennesker, der er ramt af konflikter, naturkatastrofer og klimaforandringer.

Danmark er blandt WFP's vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofen indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg os på Twitter @WFP_DK og WFP_Media

For information om WFP på dansk, besøg vores hjemmeside: da.wfp.org

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

WFP CHEF LOVER STØTTE TIL LIBANON OG DETS FOLK I KØLVANDET PÅ ADSKILLIGE KRISER12.8.2020 16:59:51 CESTPressemeddelelse

BEIRUT/KØBENHAVN – Eksekutivdirektør i FN’s World Food Programme (WFP) David Beasley har i dag meddelt, at WFP vil sende 17.500 ton hvedemel samt tre måneders forsyninger af hvede til Libanon for at støtte genetableringen af landets fødevarereserver. Det sker som en del af en hurtig indsats, som også involverer etableringen af varehuse og mobile kornlagringsenheder.

FN’S WORLD FOOD PROGRAMME SKAL MÆTTE DET HØJESTE ANTAL SULTNE NOGENSINDE MENS CORONAVIRUSSEN RAMMER FATTIGE LANDE29.6.2020 15:51:46 CESTPressemeddelelse

ROM – FN’s World Food Programme (WFP) annoncerede i dag en massiv stigning i antallet af sultne mennesker, som organisationen planlægger at hjælpe rundt omkring i verden. Det sker på baggrund af de ødelæggende socioøkonomiske konsekvenser af COVID-19-pandemien, som presser millioner flere mennesker ind i fødevareusikkerhed i lav- og mellemindkomstlande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum