By Timothy

Nyt designbrand fra Timothy Jacob Jensen

Del

Designer Timothy Jacob Jensen har sammen med Jacob Jensen Designs tidligere bestyrelsesformand, erhvervsmand Kim Krull Jørgensen, lanceret et nyt dansk design brand, der bygger på en dybtfølt interesseret i at give designtalenter mulighed for at få deres kreativitet omsat til produkter. Hans yngste datter har været med til at designe brandet By Timothy’s første kollektion.

Grundlovsdag gik webshoppen www.bytimothy.com i luften, og dermed har et nyt dansk design brand set dagens lys. Bag brandet står Danmarks mest prisvindende designer Timothy Jacob Jensen, der med sin lange karriere på den internationale designscene nu har rettet fokus på at hjælpe unge talenter frem.

"Jeg har selv været yderst priviligeret med en anerkendt designer som far og læremester, da jeg som 17-årig var helt grøn i faget. Det er min datter, som har designet den første By Timothy kollektion for så vidt også. Men rundt om i verden findes der mange designtalenter, der ikke er så priviligerede, og det kan det være enormt svært at slå igennem. For dem vil jeg gerne kunne gøre en forskel med By Timothy – både i form af personlig design supervision, en etableret afsætningskanal og naturligvis en fair betaling og kreditering for deres arbejde," udtaler Timothy Jacob Jensen.

Den første kollektion PURE by Timothy er en farverig serie af armbåndsure, som Timothy har designet sammen med tredje generation i den legendariske designfamilie, yngste datter Freja Marie Øgendahl Jensen.

Freja udtaler: ”Jeg er nærmest vokset op i min fars tegnestue, så det var sjovt at være med til at designe den nye urkollektion Pure by Timothy. Min farfar Jacob Jensens arbejde, især for B&O, var banebrydende med sit ultra- minimalistiske formsprog, og derfor fandt jeg det naturligt at arbejde indenfor den designstil, som min far og farfar sammen har skabt og videreført. Jeg har dog valgt en mere farverig tilgang for at illustrere, hvem jeg er som person. Inspirationskilden har været atmosfæren og omgivelserne i og omkring tegnestuen i Hejlskov.

Barack Obama og hans familie de første til at bære PURE by Timothy

I juni besøgte den tidligere amerikanske præsident Barack Obama Jensen-familiens hjemkommune Skive. Borgmester Peder Christian Kirkegaard havde valgt fire armbåndsure fra den nye kollektion PURE by Timothy som kommunens officielle gave til den prominente gæst.

Gaven blev givet som et symbol på båndet mellem Skiveegnen og USA. Selvom Timothy er lokal, har han også amerikanske aner fra sin mor, Patricia Ryan, som er født i New York og kom til Danmark, da hun giftede sig med Timothys far Jacob Jensen. Samtidig er designet skabt af far og datter, og derfor var der ikke blot et ur til Obama selv, men også et til hans kone Michelle og deres to døtre, Sasha og Malia.

Enestående muligheder for designtalenter

Selvom den første BY TIMOTHY kollektion er designet af familie, så er det Timothys ambition, at BY TIMOTHYs skal åbne muligheder for designtalenter fra hele verden:

"Kreativitet er en grundlæggende del af det at være menneske – uanset hvem du er eller hvor du er – så allerede næste gang vi introducerer en ny By Timothy kollektion, er vi udenfor Danmarks – og familiens grænser," lover Timothy Jacob Jensen og fortsætter: "Det er ekstremt spændende at se, hvordan der opstår dynamik i vores tilgang til design, når vi lukker verdens mangfoldige talentbase ind. Den nye kollektion af ure er kun begyndelsen."


Om Freja Marie
Øgendahl Jensen

Freja Marie Øgendahl Jensen blev født ind i en bemærkelsesværdig kreativ familie, som yngste datter af Timothy Jacob Jensen og barnebarn af Jacob Jensen. Siden barnsben er hun dagligt kommet i sin fars tegnestue og dermed vokset op omgivet af kreativitet og design. Efter at have afsluttet gymnasiet har Freja været designpraktikant hos Timothy Jacob Jensen Studios, hvor hun har arbejdet tæt sammen med sin far Timothy. I dag bor den 21-årige Freja i København og planlægger at læse Tekstildesign, -håndværk og formidling.

Om Timothy Jacob Jensen

Timothy Jacob Jensen kom i lære hos sin far Jacob Jensen i 1978. Han var blot fireogtyve, da hans første design blev optaget af Museum of Modern Art i New York. I 1990 overtog han familiefirmaet Jacob Jensen Design, hvor han var Direktør og Chefdesigner frem til 2018. I dag driver han tegnestuen Timothy Jacob Jensen Studios samt den digitale Design-as-a-Service platform Designers Trust, som samler, kuraterer og bistår designere og brands fra hele verden. Han er den mest prisvindende danske designer og tegner stadig ikoniske designs sammen med sit team. Timothy er adjungeret professor Fudan University i Shanghai og blev udnævnt til årets designer i Kina i 2017.

Om By Timothy

BY TIMOTHY er et samarbejde mellem Timothy Jacob Jensen Studios og Kim Krull Jørgensen, der sammen med hans mangeårige samarbejdspartner online ekspert Karsten Gudiksen, producerer og markedsfører BY TIMOTHY produkterne. Og samarbejdet er ikke helt tilfældigt. Kim og Timothy har tidligere haft et succesfuldt parløb, da Kim var bestyrelsesformand for Jacob Jensen Design i årene 2006-2011.

Kontakter

Billeder

Information om By Timothy

By Timothy
Hejlskovvej 106
7840 Højslev

http://www.bytimothy.dk

Følg pressemeddelelser fra By Timothy

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.