Udenrigsministeriet

Nyt dansk millionbidrag til afholdelse af lokalvalg i Libyen

Del

Regeringen har besluttet at bidrage med 6,54 millioner til afholdelse af lokalvalg i Libyen i 2018 og 2019.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:


”Den langvarige konflikt i Libyen har medført, at sikkerhedssituationen i landet er ekstremt skrøbelig. Terrorgrupper som ISIL har en tilstedeværelse i Libyen og landet er blevet et transitområde for migranter, der søger mod Europa. Derfor er vi nødt til at sætte ind for at stabilisere situationen og skabe en sikker tilværelse for lokalbefolkningen.”


Det nye danske bidrag vil gå til at fremme opbakning til og deltagelse i valgprocessen blandt den libyske befolkning. Indsatsen omfatter blandt andet kapacitetsopbygning af de libyske institutioner med ansvar for valgprocessen, der i perioden 2014-2015 har afholdt mere 90 vellykkede lokalvalg i Libyen. Derudover skal støtten øge befolkningens kendskab til lokalvalg og sikre større inddragelse af kvinder i valgprocessen.


”Hvis vi skal opnå varig fred i Libyen, er det helt afgørende, at der findes en politisk løsning og at der opbygges legitime og demokratiske institutioner. Et centralt element i den proces er afholdelse af lokalvalg i Libyen med opbakning fra den libyske befolkning”, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.


Det danske bidrag vil blive udmøntet via et delegeret samarbejde med den amerikanske regerings udviklingsorganisation (USAID). Den primære implementeringspartner for projektet er The International Foundation for Electoral Systems (IFES), der har mange års erfaring med afholdelse af valg i demokratier under udvikling.

Danmark støtter aktivt op om FN’s bestræbelser på at sikre en fredelig politisk løsning på konflikten i Libyen og forbedre sikkerhedssituationen i landet. Derfor bevilligede Regeringen i 2017 10 mio. kroner til UNDP’s arbejde for at stabilisere konfliktramte områder og støtte den internationalt anerkendte libyske samlingsregering. Derudover støtter Danmark arbejdet med at håndtere migrationsudfordringerne i Libyen gennem bidrag til EU’s Trustfund for Afrika på 150 mio. kroner, hvoraf 50 mio. kroner er øremærket til FN’s beskyttelsesindsatser i Libyen, samt bidrag til humanitære indsatser i Libyen på samlet 70 mio. kroner til International Røde Kors og UNHCR.


For yderligere information kontakt særlig rådgiver Niels Th. Dahl +45 61 97 91 59

Kontakter

Links

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.