Udenrigsministeriet

Nyt dansk millionbidrag til afholdelse af lokalvalg i Libyen

Del

Regeringen har besluttet at bidrage med 6,54 millioner til afholdelse af lokalvalg i Libyen i 2018 og 2019.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:


”Den langvarige konflikt i Libyen har medført, at sikkerhedssituationen i landet er ekstremt skrøbelig. Terrorgrupper som ISIL har en tilstedeværelse i Libyen og landet er blevet et transitområde for migranter, der søger mod Europa. Derfor er vi nødt til at sætte ind for at stabilisere situationen og skabe en sikker tilværelse for lokalbefolkningen.”


Det nye danske bidrag vil gå til at fremme opbakning til og deltagelse i valgprocessen blandt den libyske befolkning. Indsatsen omfatter blandt andet kapacitetsopbygning af de libyske institutioner med ansvar for valgprocessen, der i perioden 2014-2015 har afholdt mere 90 vellykkede lokalvalg i Libyen. Derudover skal støtten øge befolkningens kendskab til lokalvalg og sikre større inddragelse af kvinder i valgprocessen.


”Hvis vi skal opnå varig fred i Libyen, er det helt afgørende, at der findes en politisk løsning og at der opbygges legitime og demokratiske institutioner. Et centralt element i den proces er afholdelse af lokalvalg i Libyen med opbakning fra den libyske befolkning”, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.


Det danske bidrag vil blive udmøntet via et delegeret samarbejde med den amerikanske regerings udviklingsorganisation (USAID). Den primære implementeringspartner for projektet er The International Foundation for Electoral Systems (IFES), der har mange års erfaring med afholdelse af valg i demokratier under udvikling.

Danmark støtter aktivt op om FN’s bestræbelser på at sikre en fredelig politisk løsning på konflikten i Libyen og forbedre sikkerhedssituationen i landet. Derfor bevilligede Regeringen i 2017 10 mio. kroner til UNDP’s arbejde for at stabilisere konfliktramte områder og støtte den internationalt anerkendte libyske samlingsregering. Derudover støtter Danmark arbejdet med at håndtere migrationsudfordringerne i Libyen gennem bidrag til EU’s Trustfund for Afrika på 150 mio. kroner, hvoraf 50 mio. kroner er øremærket til FN’s beskyttelsesindsatser i Libyen, samt bidrag til humanitære indsatser i Libyen på samlet 70 mio. kroner til International Røde Kors og UNHCR.


For yderligere information kontakt særlig rådgiver Niels Th. Dahl +45 61 97 91 59

Kontakter

Links

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danske mærkesager vinder genklang under kvindekamp i New York23.3.2019 15:50:56 CETPressemeddelelse

Minister Eva Kjer Hansen leverede en opsigtvækkende tale om kvinder og deres blod. Beskeden var: ”Ingen kvinder skal skamme sig over at bløde. Menstruation er helt naturligt. Desværre er menstruation stadig tabubelagt og skamfuldt for kvinder mange steder i verden. Nogle steder kan piger ikke komme i skole, når de har menstruation, andre steder udelukkes menstruerende kvinder fra religiøse ceremonier eller endda deres eget hjem. Dette skal vi komme til livs!”