Udenrigsministeriet

Nyt dansk bidrag til OSCE’s Monitoreringsmission i Ukraine

Del

Regeringen har besluttet at bidrage med ca. 4,5 mio. kr. til OSCE’s Særlige Monitoreringsmission i Ukraine.

Monitoreringsmissionen har til formål at observere og rapportere på uafhængig og objektiv facon om situationen i Ukraine, samt at facilitere dialog mellem parterne i konflikten. Udenrigsministeren vil annoncere det nye danske bidrag ved dagens møde i OSCE’s Ministerråd.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”OSCE spiller en afgørende rolle i forhold til konflikten i Ukraine. Både diplomatisk ved forhandlingsbordet, men også på jorden i konfliktzonen gennem den Særlige Monitoreringsmission. Hændelsen i det Azovske hav og Kertsj-strædet er blot det seneste eksempel på Ruslands aggression over for Ukraine. Derfor er det så vigtigt, at vi som internationalt samfund støtter klart og entydigt op om Ukraine. Med det nye danske bidrag understøtter vi Danmarks allerede meget stærke engagement i Ukraine.”

Baggrund:

Den 6. december 2018 rejser udenrigsministeren til Milano for at deltage i det årlige møde i OSCE’s ministerråd. Ministerrådsmødet er den største årlige begivenhed i OSCE. Med sine 57 medlemslande fordelt over Nordamerika, Europa, Kaukasus og Rusland er OSCE verdens største regionale sikkerhedsorganisation. Til mødet samles udenrigsministre fra organisationens medlemslande til en drøftelse om regionale sikkerhedspolitiske spørgsmål.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red