Coop Danmark A/S

Nyt Danmarkskort afslører: Det drikker danskerne

Del

På en helt almindelig dag drikker 30 procent af danskerne øl, vin eller spiritus. Men det er ikke det samme, vi drikker i øst og vest, nord og syd – og nogle drikker mere end andre. Det skriver vinmagasinet Vin & Co. i det nye nummer, der lander i butikkerne 1. marts.

Alkoholens Danmarkskort 2017
Alkoholens Danmarkskort 2017

Nord for København drikker man 21 procent mere alkohol end den gennemsnitlige dansker, langs den jyske vestkyst og i Nordjylland drikker man mindre men sætter pris på snaps, mens københavnerne elsker bobler. Det viser nye tal fra Coops Mad-O-meter. Én type alkohol gør sig dog rigtig godt landet over:

”Øl er noget, vi er fælles om i hele landet. På en almindelig dag drikker én ud af otte danskere øl, uanset hvor vi bor. Og mens vodka er noget, man drikker i byerne, så er snaps foretrukket på landet”, fortæller analysechef i Coop Lars Aarup.

Rødvinen er også populær i hele landet men især nord for København og i Nordsjælland, hvor man drikker 24 procent mere end gennemsnittet. Undersøgelsen af de danske alkoholvaner viser også, at der i Jylland findes en Mokaï-trekant, der går fra Struer i vest, over Skagen i nord og til Grenaa i øst. I det område drikker man cirka dobbelt så meget Mokaï som i resten af landet. Og så har Whiskybæltet bredt sig fra kyststrækningen nord for København videre over Nordsjælland.

Den fulde artikel og alkoholens Danmarkskort findes i Coops gratis vinmagasin Vin & Co., som kan hentes i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen fra 1. marts. Magasinet ligger allerede nu online her Vin & Co. marts 2017. Artiklen findes på side 36-37.

Tallene på Danmarkskortet er indekserede med et landsgennemsnit på 100. Det betyder, at København Nord drikker 21 procent mere alkohol end den gennemsnitlige dansker, mens nord- og vestjyderne drikker 8 procent mindre. Kilde: Coops Mad-O-meter 2017

Nøgleord

Kontakter

Spørgsmål til undersøgelsen kan rettes til analysechef i Coop Lars Aarup på 3091 9266.

Billeder

Alkoholens Danmarkskort 2017
Alkoholens Danmarkskort 2017
Download
Forsiden af marts nummeret af Vin & Co.
Forsiden af marts nummeret af Vin & Co.
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

4386 4468

Hver uge deltager 500 personer i Coops Mad-O-meter. De spørges via mail om, hvad de har spist og drukket inden for det seneste døgn. Pt. indeholder Coops Mad-O-meter beskrivelser af mere end 1 million måltider. Respondenterne er stratificeret i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år, køn og geografi. 

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop tilslutter sig global kampagne for bedre arbejdsmiljø18.10.2018 09:17pressemeddelelse

Som den første danske dagligvarevirksomhed har Coop tilsluttet sig Vision Zero, der er en international kampagne for forebyggelse af ulykker og nedslidning. ”Det er glædeligt, at Coop Danmark, bakker op om Vision Zero,” siger Hans-Horst Konkolewsky, Generalsekretær for ISSA, der står bag kampagnen. Med i kampagnen er fra Danmark blandt andre Novo Nordisk og Lego. ”Tankegangen bag Vision Zero er rigtig, og passer godt til Coop, fordi vi har en stærk ansvarlighedsprofil i forvejen. Vi er ca. 40.000 ansatte fordelt på ca. 1.100 adresser. Vores 40.000 kolleger skal kunne forvente, at det er trygt og sikkert at gå på arbejde”, siger Peter Høgsted, administrerende direktør i Coop. ”Ideen i Vision Zero er, at vi skal arbejde på en konstant reduktion af ulykker og nedslidning. Samtidig er der fokus på sundhed”, fortæller Thomas Hermann, der er arbejdsmiljøchef i Coop. Forskellen på denne kampagne og andre er at Coop Danmark står på mål for: Lederskab og engagement fra topledelse og gennem hele

Friends-børnetøj åbner egen butik i Hvalsø9.10.2018 08:00pressemeddelelse

For første gang får Coops baby- og børnetøjsmærke, Friends, sin egen butik. Torsdag 11. oktober åbner den første Friends-butik. Det sker i det nye center Søtorvet i Hvalsø. Den er godt 150 kvm., og indeholder det fulde sortiment af Friends baby- og børnetøj, suppleret med legetøj og Änglamark til samme målgruppe, de 0-10 årige. Igennem ca. 40 år har Friends været Coops eget mærke inden for baby- og børnetøj, kendetegnet ved meget høj kvalitet, omfattende test og særlige, skærpede krav til indhold af kemi. Hidtil er varerne kun blevet solgt i Kvickly, SuperBrugsen og på Coop.dk Shopping. ”Friends er et af Danmarks tre kendteste mærker inden for børnetøj. Derfor synes vi, at det er spændende og prøve om mærket kan klare sig på egen hånd, altså i sin helt egen butik,” siger kategorichef Anne Marie Hartmann, Coop. Det er direktør Kim Kanstrup, Hvalsø Brugsforening, der både står bag det nye center, Søtorvet, og ideen om at åbne en selvstændig Friends butik i Hvalsø. ”Hvalsø er et smørhul f

Kvickly og APOTEKEREN A.m.b.a. indgår aftale om samarbejde8.10.2018 08:00pressemeddelelse

Der vil åbne apoteker-butikker i en række Kvickly-varehuse over hele Danmark i de kommende år. Det er resultatet af en rammeaftale mellem APOTEKEREN A.m.b.a. og Coop, som netop er indgået. Aftalen er den første af sin art mellem en apotekskæde og en dagligvarekæde. Det bliver særlige afdelinger i Kvicklys forområde, hvor apotekerne etablerer og selv driver dem, som selvstændige filialer, og med eget, faguddannet personale. De vil typisk få et areal på 80-100 kvm. De første afdelinger forventes at åbne inden for de kommende seks måneder, nogle formentlig allerede først i det nye år. Kædedirektør Allan Kristoffersen, Kvickly: ”I Kvickly er vi glade for aftalen. Det gør hverdagen lidt lettere for vores kunder, når de kan klare deres apoteks-indkøb samtidig med, at de køber dagligvarer. Og på denne måde udnytter vi vores areal på en måde, der gør vores varehuse mere attraktive at handle i.” Bestyrelsesformand, apoteker Per Wijngaard APOTEKEREN A.m.b.a.: ”Vi føler med denne aftale, at ønske

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum