Teknologisk Institut

Nyt center for industriel 3D print på vej

Del

Med et nyt produktionscenter vil Teknologisk Institut uddanne virksomheder i industriel 3D-print.

Med det første center af sin art i Danmark vil Teknologisk Institut uddanne virksomheder i brugen af 3D-print i industrien. Centeret, som åbner i slutningen af 2017, skal demonstrere og udvikle det industrielle potentiale ved 3D-print i metal i produktionen i Danmark. På verdensplan spår Deloitte at markedet for 3D-print vil stige til mere end 20 mia. dollars i 2020.

- Med centeret vil vi hjælpe virksomhederne med at skabe det industrielle gennembrud for 3D-print i Danmark. Teknologien benyttes allerede nu flere steder til prototyper, men potentialet for at implementere 3D-print i produktionskæden er lige så stor, hvis ikke endnu større, siger sektionsleder Jeppe Skinnerup Byskov, Teknologisk Institut.

I løbet af produktionscenterets første år sigter Teknologisk Institut efter at producere mere end 3.000 3D-printede komponenter samt at uddanne mere end 500 ingeniører, designere og direktører i teknologien. Med industriel 3D-print kan man printe unikke emner i fx metal, og teknologien indeholder en række fordele inden for design, produktionstid og pris, som passer til kundernes stigende krav om fleksible produkter og korte deadlines.

En af de første virksomheder, der er parat til at uddanne medarbejderne er Danfoss, der som partner i det nye center ser en række strategiske fordele ved at opkvalificere kompetencerne inden for 3D-print.

- Vi tror på, at 3D-printprocesserne vil blive industrialiserede inden for de nærmeste år. Ved at bruge denne teknologi i produktionen kan vi nedsætte vores omkostninger, og derfor har vi brug for uddannede medarbejdere, der er parate til at eksekvere, siger Werner Stapela, Global Head of Additive Design & Manufacturing, Danfoss.

Hos Grundfos har man i flere år arbejdet med 3D-print i metal og ser teknikken som en måde at optimere virksomhedens produktion. Med involveringen i 3D print centeret vil Grundfos gøre metalprint operationelt i virksomhedens produkter.

- Grundfos ser 3D-print som en fremtidig produktionsmetode og for os handler det om at være klar til dette og undersøge de nye muligheder inden for proces og design. Vi forventer, at 3D-print kan skabe radikale forandringer i måden vi producerer som vil bibringe øgede konkurrencefordele siger Thorsten Brorson Otte, Manager for Additive Manufacturing hos Grundfos.

FAKTA:

Centeret bygges videre på de eksisterende 3D print faciliteter på Teknologisk Institut, Kongsvang Alle, Aarhus.

Antal maskiner: 5 metalprintere + maskiner til alle omkringliggende processer (hærdeovn, bearbejdningscenter, overfladebehandling o.l.)

Forventet åbning: Slut 2017

I første omgang planlægger Teknologisk Institut at investere ca. 20 mio kr. centeret. Der er indgået aftale med projektpartnerne om yderligere investering.

Centeret skal dels uddanne specialister i industriel 3D print, udføre udviklings- og produktionsopgaver for eksterne kunder samt investere i forskellige forsknings- og udviklingsprojekter.

Teknologisk Institut fik installeret sin første 3D-printer i 1989 og har siden da arbejdet kontinuerligt med teknologien. De sidste ti år har TI også printet i metal, som har et stort potentiale for produktionen i danske virksomheder.

Forrige år kunne Teknologisk Institut berette at kun 4% af små- og mellemstore danske virksomheder benytter 3D-print: https://www.teknologisk.dk/ydelser/stort-uhoestet-potentiale-i-3d-print-for-danske-virksomheder/36654

Kontakter

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 27 69 - eller kommunikation@teknologisk.dk

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum