Dacapo Records

Nyt album med Kasper Rofelts kontrastrige kammermusik

Del

Den 22. april 2022 udkommer 'Dichotomy', et portrætalbum med kammermusik af Kasper Rofelt indspillet af Ensemble Storstrøm.

Modsætninger og kontraster er nøgleord for den danske komponist Kasper Rofelts æstetik. Den 22. april udkommer et portrætalbum med ny kammermusik af Rofelt, med den meget passende titel Dichotomy, som både henviser til albummets titelværk og de musikalske greb, som kan høres overalt på udgivelsen.

Sammenstilling af det uforenelige

Det nye album præsenterer verdenspremiereindspilninger af syv nye værker skrevet i perioden 2012-2020. Albummet er indspillet af Ensemble Storstrøm, som også bestilte og uropførte titelværket Dichotomy i 2021.

Udfordringen med at kombinere kontrasterende og ligefrem uforenelige materialer er central for Kasper Rofelt. I titelværket sidestiller komponisten modsatrettede musikalske teknikker på flere forskellige niveauer, hvilket bl.a. kan høres i kontrasten mellem den legende og lyriske førstesats over for en rytmisk energisk andensats. 

Et fiktivt møde

Kasper Rofelts værker er karakteriseret af en stor musikalsk nysgerrighed og forestillingsevne, og derfor hører man på albummet en bred vifte af karakterer og stiltræk. I flere af værkerne arbejder han f.eks. bevidst med meget få musikalske elementer, som gentages vedvarende. 

Sérénade pour Ionesco er det eneste værk på albummet som refererer til en inspirationskilde udenfor det musikalske univers, nemlig den rumænsk-franske dramatiker Eugène Ionesco. Harpen spiller en hovedrolle i værket, men sættes i kontrast af bl.a. pibelyde fra hundelegetøj og banken på strygeinstrumenter.

Releasekoncert

Udgivelsen af Dichotomy fejres med en releasekoncert onsdag d. 20 april kl. 17 i Musikhuset København på Vesterbrogade 59, hvor Ensemble Storstrøm sammen med dirigent Anne Marie Granau vil opføre to af værkerne fra det nye album. Koncerten indledes af en samtale mellem komponist Kasper Rofelt og ensemblets kunstneriske vejleder Toke Lund Christiansen. Læs mere og reserver en gratis billet her. 

Kasper Rofelt og Ensemble Storstrøm

Kasper Rofelt (f. 1982) har studeret komposition hos Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow og Per Nørgård. Han har skrevet en stor mængde værker for mange forskellige typer af instrumentbesætninger og i mange genrer, både soloværker, værker skrevet til børn og musik for symfoniorkester.

Ensemble Storstrøm, der til dagligt er hjemmehørende i det moderne Kunst- og Musikhus KUMUS på Fuglsang Herregaard, er et af fem nationale basisensembler, der sikrer et levende og aktivt musikmiljø med musikoplevelser af højeste kvalitet i Kulturregion Storstrøm. Ensemblet blev dannet i 1991 og består af 8 højt profilerede kammermusikere i en unik instrumentsammensætning: 3 strygere, 3 blæsere samt klaver og harpe.

Udkommer den 22. april 2022

Ensemble Storstrøm
Ian Ryan, dirigent
Anne Marie Granau, dirigent

72 minutter
SACD 6.220716

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.AlbumtrailerVideokanal

Kontakter

Billeder

Download
Ensemble Storstrøm (foto: Julia Severinsen)
Ensemble Storstrøm (foto: Julia Severinsen)
Download
Ensemble Storstrøm (foto: Julia Severinsen)
Ensemble Storstrøm (foto: Julia Severinsen)
Download
Kasper Rofelt (foto: Caroline Bittencourt)
Kasper Rofelt (foto: Caroline Bittencourt)
Download

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum