Hjørring Kommune

Nyt affaldssamarbejde skal bidrage til grøn omstilling

Del

Hjørring Kommune tager nu initiativ til at undersøge mulighederne for at øge samarbejdet mellem AVV I/S og I/S Reno-Nord omkring grøn omstilling og cirkulær økonomi.

Hjørring Kommune tager nu initiativ til at lave et nordjysk svar på den nationale Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, som et flertal i folketinget vedtog sidste år.

Konkret undersøger Hjørring Kommune mulighederne for et fremtidigt samarbejde med Aalborg Kommune, I/S Reno-Nord og AVV I/S omkring håndteringen af affald. Det er klimaplanens mål, at Danmark skal have en klimaneutral affaldssektor i 2030 og et samfund, hvor vi genbruger og genanvender langt mere affald i stedet for at lade det gå op i røg.

”Vi er gået i dialog med Aalborg Kommune og I/S Reno-Nord om et øget samarbejde omkring grøn omstilling og cirkulær økonomi. Dermed forholder vi os også til det fremtidige behov for affaldsforbrænding og forbereder os proaktivt på, at området måske bliver liberaliseret,” siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune.

Fælles grønne ambitioner
De to kommuner er enige om, at de vil leve op til klimaaftalens ambitioner om at fremme genanvendelse frem for forbrænding, så de er gearet til at understøtte den rigtige udvikling af fremtidens grønne affaldsløsninger. Ligesom de ønsker en cirkulær model, hvor nordjysk affald forbliver og genanvendes i Nordjylland.

”Vi har et fælles ønske om, at vores affaldsselskaber på den bedst mulige måde bidrager til den grønne omstilling og leverer flere cirkulære løsninger. Derfor er det oplagt, at vi sammen forholder os til, hvordan fremtidige samarbejder og selskabskonstruktioner skal organiseres,” siger Thomas Kastrup Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Hjørring og Aalborg kommuner vil nu sammen med Brønderslev, Jammerbugt, Rebild og Mariagerfjord kommuner, der er medejere af AVV I/S og I/S Reno-Nord, afdække rammerne for et tættere fællesskab. En fusion af affaldsselskaberne kan også komme på tale. Det er forventningen, at en ny struktur kan implementeres i forlængelse af kommunalvalget 2021.

Fakta:
Klimaaftalen for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, blev vedtaget af et flertal i folketinget i juni sidste år. Visionen er, at affaldssektoren skal være klimaneutral i 2030.

Kontakter

Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune

Thomas Kastrup Larsen, borgmester i Aalborg Kommune

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune sætter spot på genstart af fritids- og foreningslivet7.5.2021 13:29:10 CEST | Pressemeddelelse

Det seneste år har fritids- og foreningslivet ligesom resten af samfundet oplevet udfordringer med Covid-19. I løbet af 2021 kommer fritids- og foreningslivet løbende til at stå over for en genstart af foreningstilbud afhængig af, hvilken aktivitet foreningen udbyder. Fælles for fritids- og foreningslivet er, at der venter en opgave i at få frivillige og medlemmer tilbage i foreningsfællesskaberne igen.

Første spadestik til nyt børnehus midt i Hjørring21.4.2021 14:07:01 CEST | Pressemeddelelse

Mange af de forældre der fra næste sommer kommer til at aflevere deres børn i det nybyggede børnehus på Palleskærvej har måske selv minder fra tiden, hvor ungdomsskolen Godthåb lå der. Men der skal et nyt byggeri til, og den kommende daginstitution, der opføres på stedet, bliver med plads til med fem afdelinger. Børnehuset åbner i sommeren 2022 åbner med plads til i alt 185 børn, herunder 30 børn i vuggestue, 2 børnehaveafdelinger á 70 børnehavebørn samt 15 børn i specialbørnehave.

Et af de største projekter nogensinde skal redde masser af sommerhuse langs med vestkysten24.3.2021 11:24:41 CET | Pressemeddelelse

Efter et langt tilløb begynder nu et stort sandfodringsprojekt, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem 12 grundejerforeninger, Skallerup Seaside Resort A/S og Hjørring Kommune. Alle projektdeltagerne har været til lommerne, og projektet har modtaget støtte fra Statens kystbeskyttelsespulje for 2020. Derfor kan sandfodringen for i alt 11 millioner kroner nu begynde. - Det er helt unikt i national målestok at både grundejerforeninger, en privat virksomhed og en kommune kan finde sammen om et fælles mål. Og alene omfanget af både udgiften og hvor meget sand der skal flyttes, gør det her kystsikringsprojekt til et af de største i Danmark nogensinde, siger borgmester Arne Boelt (S). Sandfodringen vil ske ud for Nr. Lyngby og på en lang strækning omkring Lønstrup fra Mårup i syd til Udemarken i nord. Området dækker de 12 deltagende grundejerforeningernes kyststrækninger. Sandet stammer fra en nødvendig oprensning af indsejlingen til Hirtshals Havn. En oprensning der er nødvendig for at

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum