Hjørring Kommune

Nyt affaldssamarbejde skal bidrage til grøn omstilling

Del

Hjørring Kommune tager nu initiativ til at undersøge mulighederne for at øge samarbejdet mellem AVV I/S og I/S Reno-Nord omkring grøn omstilling og cirkulær økonomi.

Hjørring Kommune tager nu initiativ til at lave et nordjysk svar på den nationale Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, som et flertal i folketinget vedtog sidste år.

Konkret undersøger Hjørring Kommune mulighederne for et fremtidigt samarbejde med Aalborg Kommune, I/S Reno-Nord og AVV I/S omkring håndteringen af affald. Det er klimaplanens mål, at Danmark skal have en klimaneutral affaldssektor i 2030 og et samfund, hvor vi genbruger og genanvender langt mere affald i stedet for at lade det gå op i røg.

”Vi er gået i dialog med Aalborg Kommune og I/S Reno-Nord om et øget samarbejde omkring grøn omstilling og cirkulær økonomi. Dermed forholder vi os også til det fremtidige behov for affaldsforbrænding og forbereder os proaktivt på, at området måske bliver liberaliseret,” siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune.

Fælles grønne ambitioner
De to kommuner er enige om, at de vil leve op til klimaaftalens ambitioner om at fremme genanvendelse frem for forbrænding, så de er gearet til at understøtte den rigtige udvikling af fremtidens grønne affaldsløsninger. Ligesom de ønsker en cirkulær model, hvor nordjysk affald forbliver og genanvendes i Nordjylland.

”Vi har et fælles ønske om, at vores affaldsselskaber på den bedst mulige måde bidrager til den grønne omstilling og leverer flere cirkulære løsninger. Derfor er det oplagt, at vi sammen forholder os til, hvordan fremtidige samarbejder og selskabskonstruktioner skal organiseres,” siger Thomas Kastrup Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Hjørring og Aalborg kommuner vil nu sammen med Brønderslev, Jammerbugt, Rebild og Mariagerfjord kommuner, der er medejere af AVV I/S og I/S Reno-Nord, afdække rammerne for et tættere fællesskab. En fusion af affaldsselskaberne kan også komme på tale. Det er forventningen, at en ny struktur kan implementeres i forlængelse af kommunalvalget 2021.

Fakta:
Klimaaftalen for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, blev vedtaget af et flertal i folketinget i juni sidste år. Visionen er, at affaldssektoren skal være klimaneutral i 2030.

Kontakter

Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune

Thomas Kastrup Larsen, borgmester i Aalborg Kommune

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

185.000 sundhedskroner til medarbejder-ideer – alt fra udendørs møderum til kulturoplevelser3.8.2021 09:01:56 CEST | Pressemeddelelse

Medarbejdere i hele Hjørring Kommune fik i foråret mulighed for at søge penge til gode ideer og initiativer til gavn for borgernes sundhed. Og det er blevet til alt lige fra træningsfaciliteter til botilbud, motionsløb, til møder med sagsbehandlere under åben himmel. Alle de forslag, der har fået bevilget penge, har det til fælles, at de har et overordnet fokus på fysisk og/eller mental trivsel - helt i tråd med Hjørring Kommunes Sundhedspolitik. - Det er faktisk første gang, vi giver medarbejdere mulighed for at søge penge til gode sundhedsideer. Oftest er det jo os politikere, der prioriterer de midler, vi har på budgettet. Vi har stor tiltro til, at medarbejderne rundt omkring i kommunen har fingeren på pulsen og viden om, hvad der rør sig blandt vores borgere. Og netop derfor er det dem, der bedre får øje på de gode idéer, der tit opstår rundt omkring. Så det er lidt en anderledes måde at gøre det på, siger Per Møller (C), formand for Det Politiske Koordinationsudvalg for Sundhed, 

Mere kunst og kultur til børn og unge i Hjørring25.6.2021 08:02:02 CEST | Pressemeddelelse

Hjørring er en af de kommuner, der har søgt midler til ”Grib Engagementet ”- puljen til kommunale modelforsøg med at få flere børn og unge til at møde kunst og kultur, og nu er pengene kommet i hus. Hele 1,6 mio. er givet som tilskud fra Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen. De midler skal gå til projektet ”Det Musiske Skolesystem”, der skal understøtte puljens overordnede formål om at udvikle og understøtte langtidsholdbare modeller, der giver flere børn og unge adgang til og lyst til deltagelse i kunstneriske og kulturelle aktiviteter som f.eks. musik, teater, billedkunst mv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum