Region Sjælland

Nykøbing F. Sygehus får ny lægefaglig vicedirektør

Del

Speciallæge i lungemedicin Peder Fabricius tiltræder primo 2021 som ny vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus, og han ser frem til opgaven.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at starte i jobbet som lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus. Jeg har i mit tidligere job jævnligt været på sygehuset, og jeg kender det som et sted, hvor man går uimponeret til tingene og formår at lave gode løsninger for patienterne. Jeg ser frem til at møde ledere og klinikere og blive en del af den engagerede og innovative kultur, som kendetegner sygehuset, siger Peder Fabricius.

- Nykøbing F. Sygehus skal være et stærk akutsygehus, som har fokus på de borgere, der bor i den sydlige del af regionen. Vi har ansvaret for, at borgerne i vores område oplever at have den samme mulighed for behandlingstilbud af høj faglig kvalitet som andre steder. Sygehuset skal stå for stærk faglighed og samtidig være et sted, hvor det er spændende og sjovt at arbejde. Det er vigtigt for mig, siger han.

Peder Fabricius er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2000 og blev speciallæge i lungemedicin i 2010. Han har fra 2014 til 2020 været ledende overlæge på Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde og var en stor del af regionens indsats omkring COVID-19 i foråret, hvor han havde ansvaret for åbningen af regionens første COVID-19-senge.

- Vi får med Peder en stærk og meget kompetent faglig profil, som passer perfekt ind hos os. Vi har en stor opgave på det medicinske område og skal gen- og nytænke den måde, vi behandler vores mange medicinske patienter, og her har Peder utrolig stor viden og faglighed. Vi har i valget af Peder også lagt vægt på hans energi og positive tilgang, og vi glæder os meget til, at han bliver en del af sygehusledelsen og Nykøbing F. Sygehus, siger sygehusdirektør Ricco Dyhr.

Peder Fabricius er 48 år og bor ved Roskilde med sin familie.

Nøgleord

Kontakter

Peder Fabricius, lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus, 42 21 44 78
Ricco Dyhr, direktør på Nykøbing F. Sygehus, 20 78 02 38

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum