Aalborg Kongres & Kultur Center

Nykåret verdensmester i gastronomisk mad modtager Forårsprisen 2019

Del

Kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel vandt i januar guld ved det prestigefyldte Bocuse d'Or. Den 37-årige køkkenchef kan nu også se frem til at modtage Forårsprisen 2019, der uddeles af Aalborg Kongres & Kultur Center.

Kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel i Fjerritslev vandt i januar guld ved det prestigefyldte Bocuse d'Or, som er det uofficielle verdensmesterskab i kogekunst. Han satte således Nordjylland på det gastronomiske landkort, og den 37-årige køkkenchef kan nu også se frem til at modtage Forårsprisen 2019, der uddeles af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) i forbindelse med åbningen af dette års forårsmesse for hus og have fredag 5. april.

Det var en tydelig rørt, men stolt Kenneth Toft-Hansen, som i slutningen af januar var at finde øverst på sejrsskamlen på den store finaledag ved dette års Bocuse d'Or i Lyon, Frankrig. Konkurrencen, der er opkaldt efter den legendariske franske køkkenchef, Paul Bocuse, strakte sig over to dage, og her blev den danske mesterkok og de øvrige 23 finalister testet til det absolut yderste i finere madlavning. Kenneth Toft-Hansen brillerede med anretninger inspireret af floraen langs de danske kyster, hvilket blandt andet omfattede en chartreuse lavet på kammuslingefars med fyld af jordskokker, østers og muslinger. Kun en gang tidligere har en dansker formået at tilkæmpe sig en guldmedalje ved det prestigefyldte Bocuse d'Or, hvilket Rasmus Kofoed gjorde i 2011.


Den nykårede verdensmesterkok driver til daglig, sammen med sin kone, Svinkløv Badehotel, der i øjeblikket er under genopbygning, efter det smukke hotel og den dertilhørende restaurant brændte ned til grunden i 2016. Et nyt og moderniseret Svinkløv Badehotel forventes at åbne til maj i år, men ovenpå Kenneth Toft-Hansens VM-triumf vælter det allerede nu ind med henvendelser fra interesserede fra nær og fjern, som ønsker at aflægge Nordjylland besøg og smage på mad lavet af verdens bedste kok.

- Kenneth Toft-Hansen har med sin sejr ved Bocuse d'Or i den grad sat Nordjylland på det gastronomiske landkort, da Kenneth som bekendt har sin daglige gang i Fjerritslev på Svinkløv Badehotel, hvor både nordjyder og madentusiaster verden over snart igen kan nyde godt af hans unikke gastronomiske kreationer. Titlen som verdens bedste kok taler i den grad for sig selv, og derfor var det nærliggende, at dette års forårspris skulle gå til Kenneth Toft-Hansen, lyder det fra direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm.

Den 33. prismodtager

Uddelingen af Forårsprisen 2019 til Kenneth Toft-Hansen finder sted i AKKC fredag 5. april kl. 12.15, hvor Nicolaj Holm vil overrække dette års pris, der består af en statuette, et diplom samt 10.000 kr., på den store scene i Aalborghallen. I 2018 løb tv-journalist, Mogens Jørgensen, med prisen, mens øvrige tidligere vindere blandt andre tæller Ole Henriksen, Tom Kristensen, Niels Hausgaard og Lars Larsen.

Kontakter

Har du spørgsmål eller kommentarer, kan du henvende dig til messe- og udstillingschef i Aalborg Kongres & Kultur Center, Else Herfort, på tlf. 9935 5518 eller via mail ehe@akkc.dk.

Billeder

Information om Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4
9000 Aalborg

+45 99 35 55 55http://www.akkc.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum