Erhvervsministeriet

Nyetablerede virksomheder får adgang til kompensationsordningerne

Del

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at ændre kompensationsordningerne, så nyetablerede virksomheder får adgang til kompensation. Det sker ved, at fristen i kompensationsordningerne for etablering i CVR flyttes fra 9. marts 2020 til 1. november 2020.

I kompensationsordningerne gælder på nuværende tidspunkt et krav om, at virksomheder skal være etableret i CVR senest den 9. marts 2020 for at få adgang til kompensation. Regeringen og et bredt flertal i Folketinget (Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet) er enige om at flytte denne frist til 1. november 2020. Tilsvarende flyttes fristen for erhvervet indkomst for freelancere mv. til 1. november 2020.

Hensigten med den nye frist er at give alle virksomheder og selvstændige mv., der er etableret hen over sommeren og i første del af efteråret – hvor smittetrykket var lavt – mulighed for at søge kompensation.

Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen siger:

”Jeg er glad for, at vi sammen med et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at justere kompensationsordningerne, så nystartede virksomheder får adgang til kompensation. Dermed er der hjælp til eksempelvis den nystartede virksomhed med grønne ideer. Det har vi brug for. Det vil betyde, at det sikkerhedsnet, vores hjælpepakker udgør, bliver spændt endnu bredere ud og kommer til at hjælpe endnu flere virksomheder, end det allerede gør på nuværende tidspunkt.”

Med ændringen vil nyetablerede virksomheder mv., som er ramt af én eller flere af de kompensationsberettigende COVID-19-relaterede restriktioner, få adgang til de målrettede kompensationsordninger for faste omkostninger, faste omkostninger light og selvstændige mv. De konkrete kompensationsmuligheder vil afhænge af tidspunktet for virksomhedens registrering i CVR samt de restriktioner, virksomheden er ramt af.

Alle virksomheder og selvstændige mv. vil derudover også kunne søge de generelle kompensationsordninger, der blev genåbnet den 9. december 2020.

Det vil stadig være et krav i kompensationsordningerne, at virksomheden eller den selvstændige kan dokumentere mindst én måneds omsætning forud for den periode, der søges kompensation for.

Erhvervsministeriet har notificeret ændringen til EU-Kommissionen og forventer at få en godkendelse inden for den nærmeste fremtid. 

Erhvervsstyrelsen forventer at kunne åbne for ansøgninger fra de nyetablerede virksomheder i begyndelsen af februar, afhængig af forudgående statsstøttegodkendelse.

Kontakter

Find hjælp til hvordan din virksomhed skal håndtere coronaregler, og hvordan du kan søge hjælp på www.virksomhedsguiden.dk eller ring til Erhvervsstyrelsens corona-hotline på 72 20 00 34
Hvis du er journalist og har brug for yderligere information, så kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Styrkelse af dansk eksport: Erhvervsministeren og udenrigsministeren mødes med formændene for genstartsteams8.3.2021 08:59:38 CETPressemeddelelse

Erhvervslivet spiller en central rolle, når der skal findes løsninger på de udfordringer, coronakrisen har skabt for dansk eksport. Regeringens otte genstartsteams og Forum for genstart af dansk eksport har vist, at der både er vilje, viden og nytænkning, når regeringen og erhvervslivet går sammen om at løse udfordringerne. Derfor inviteres formændene for regeringens genstartsteams igen til møde med erhvervsministeren og udenrigsministeren for at gøre status på eksporten ved starten af 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum