Fonden for Entreprenørskab

Nye virksomheder i hovedstadsregionen er bedst til at skabe arbejdspladser

Del

Nye virksomheder med hovedsæde i Region Hovedstaden, er de bedste til at skabe arbejdspladser. Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

2,8 fuldtidsansatte – så mange arbejdspladser generer nye virksomheder pr. 1.000 indbyggere for de virksomheder, der ligger i Region Hovedstaden. Det er en stigning ift. 2018, og også væsentlig over landsgennemsnittet.  

Gentofte er iværksætterhøjdespringer 

Kigger vi på antal iværksættere pr. 1000 indbyggere, har Region Hovedstaden 18 kommuner med i top-20, hvilket svarer til 62 pct. af alle kommunerne i regionen. Gentofte Kommune er den kommune, som har flest antal iværksættere pr. 1.000 indbyggere, sammenlignet med resten af Danmark. 

Entreprenante kvinder i Hørsholm og Dragør 

37 pct. af alle nystiftede virksomheder i 2019, blev i Hørsholm og Dragør Kommune stiftet af kvinder. Denne fordeling er meget positiv, når vi kigger på fordelingen for hele landet, som hedder, at blot 27 pct. af de virksomheder, der blev stiftet i 2019, havde en kvinde bag. 

”Årets Iværksætterindblik viser to positive tendenser. Vi begynder at se, at andelen af kvindelige iværksætter stiger, og at der er endnu flere unge, som springer ud som iværksætter. Det er dejligt at se, at de mange indsatser, som både Fonden for Entreprenørskab og andre aktører har sat iværk for at fremme iværksætteri bland både unge og kvinder, begynder at vise sig i statistikkerne. Jeg tror, at både den stigende offentlige opmærksomhed på iværksætteri, antallet af rollemodeller, og de mange indsatser i vores uddannelser har medvirket til denne udvikling”, siger Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Læs hele Iværksætterindblikket her: https://prod-undervisningsportalen.azurewebsites.net/media/b3djddwu/iv%C3%A6rks%C3%A6tterindblikket_e2021-2.pdf

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum