Dansk Byggeri

Nye virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er gode overlevere

Del

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at nystartede virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er gode til at overleve de første kritiske år. Fire ud af fem nye virksomheder overlever det første år.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at hele 80 procent af de bygge- og anlægsvirksomheder, der er startet i 2015, stadig eksisterer i 2016. Det er en bedre overlevelsesrate end blandt virksomheder generelt i Danmark, hvor kun 74 procent af de virksomheder, der er oprettet i 2015 fortsat havde sin gang på jord året efter.

Hvis man i stedet følger de nye virksomheder over en femårig periode, ligger overlevelsesraten i bygge- og anlægsbranchen tættere på gennemsnittet på tværs af brancher. 44 procent af bygge- og anlægsbranchens nye virksomheder i 2011 findes stadig i 2016, mens det generelt er 43 procent på tværs af alle brancher.

Byggevirksomheder klarer sig godt igennem det første år
- Der er mange virksomheder, som ikke overlever de første kritiske år, men de nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomheder i bygge- og anlægsbranchen faktisk er bedre til at klare sig gennem de første kritiske år end de fleste andre virksomheder – eksempelvis sammenlignet med virksomheder inden for erhvervsservice eller handel og transport, siger Jacob Hangaard, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

- En af forklaringerne er formentlig, at virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ofte startes i forbindelse med en konkret opgave. På den måde er omsætningen i virksomhedens første levetid sikret - modsat i andre brancher, hvor man først skal opdyrke et marked og skabe et kundegrundlag.

- Men når de første projekter så er udført, skal bygge- og anlægsvirksomhederne finde nye kunder. Så der er dynamikken ikke meget anderledes end i andre brancher. Derfor ser vi også, at overlevelsesgraden i bygge- og anlægsbranchen på den lidt længere bane, nærmer sig overlevelsesgraden i andre brancher, slutter Jacob Hangaard

Kontakter

Økonomisk konsulent Jacob Hangaard, jha@danskbyggeri.dk, tlf. 61 66 53 58
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri Karin Skolnik, kas@danskbyggeri.dk, telefon 23 25 84 69

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum