Din Tekstforfatter

Nye undersøgelser: En god leder sikrer trivsel på arbejdspladsen

Del

Trivsel på arbejdspladsen kommer fra mange retninger. Undersøgelser viser, at en af dem, og måske den vigtigste, er forholdet mellem leder og medarbejder. Forholdet kan se ud på mange måder: Måske er det afslappet, personligt og komplet åbent, eller måske er det høfligt, venligt og en anelse distanceret. Begge scenarier kan give trivsel, men ser forholdet derimod anstrengt, anspændt og lukket ud, er der en stor risiko for, at trivslen falder blandt medarbejderne.

Et godt arbejdsmiljø med trivsel giver gladere medarbejdere, mere produktivitet og fornyet motivation – det er derfor i lederens interesse at sørge for, at alle trives. Ofte kræver det en ekstra indsats og en evaluering af egne lederevner at se, hvad der er godt eller kan forbedres.

Sådan bliver du en bedre leder

Undersøgelserne peger på flere områder, en leder kan kigge på. Det er aldrig for sent at ændre sine mønstre og forbedre sin lederstil for at skabe mere trivsel på arbejdspladsen, og det handler blandt andet om at give mere opmærksomhed og feedback, være en god rollemodel både personligt og arbejdsmæssigt, inddrage medarbejderne i beslutninger og give dem frihed til selv at trække beslutninger samt give dem retning og mening med arbejdet, de udfører.

Nedenunder uddyber vi nogle af de nævnte områder, så du som leder kan se, hvilke skridt du kan tage mod at blive en bedre leder for dine medarbejdere og på den måde skabe mere trivsel og dermed bedre resultater.

Få coaching fra en erhvervspsykolog

Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Eller kan du se, at dine medarbejdere ikke trives, uden du kan se, hvad det skyldes? I den forbindelse er en erhvervspsykolog en uvurderlig hjælp. Matzau Erhvervspsykologer er eksperter i at coache og rådgive ledere blandt andet i stressforebyggelse og -håndtering, kommunikation og samarbejde med medarbejdere, feedback og personlig autoritet – alt sammen elementer, som du kan bruge til at forbedre dine lederevner.

Se, hvad en erhvervspsykolog kan tilbyde både dig som leder og dine medarbejdere her: https://www.matzau.dk/

Skab fleksible rammer

Det er en fin balance mellem frihed og inddragelse samt retning og mening. Står et af elementerne alene, er der ikke længere balance, og det kan mindske medarbejdertilfredsheden. Skab derfor fleksible rammer som leder. Det vil sige, at medarbejderne skal føle sig inddraget og have frihed til at løse arbejdsopgaver på egen vis, samtidig med at du som leder skal give dem en retning, de skal arbejde hen imod og dermed også en mening med det, de laver. Ved både at give frihed og sætte rammer, skaber du et fleksibelt, om end kontrolleret, arbejdsmiljø, som både gavner dig og medarbejderne.

Mød dine medarbejdere i øjenhøjde

Den største fare i forholdet mellem leder og medarbejder er risikoen for at skabe et for stort hul mellem de to både personligt og arbejdsmæssigt. Det handler om, at du som leder skal møde dine medarbejdere i øjenhøjde – det vil sige bruge mere til på at lytte og forstå og på den måde gøre det klart, at du er interesseret i, hvad medarbejderne har at sige, at du husker det, og at du tager det til efterretning.

Her handler det naturligvis også om konstruktiv feedback – husk, hvad dine medarbejdere udfører og har succes med, ros dem og giv feedback. Det gælder selvfølgelig også, hvis der ikke kun er ros. I den forbindelse er det ekstra vigtigt at have udviklet et godt forhold til medarbejderne, så mindre positiv feedback kan gives i øjenhøjde på en god måde i stedet for på en anspændt og distanceret måde.

Lige meget hvordan du griber det an, står det klart, at du som leder har ansvaret for at skabe trivsel blandt medarbejderne – trivsel, som giver gladere medarbejdere, hvilket i utallige undersøgelser konkluderes at være den direkte vej til mere motivation og dermed bedre resultater.

Links

Information om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter
Din Tekstforfatter
Firkløvervej 24
8464 Galten

+45 7199 8070https://dintekstforfatter.dk/

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Sådan sikrer du bedst din økonomi under inflationen7.9.2022 10:37:00 CEST | Pressemeddelelse

Det er nu en kendsgerning, at inflationen buldrer derudaf både i Danmark og i udlandet pga. krigen i Ukraine. Ukraine har stået for en stor del af den europæiske kornproduktion ligesom Rusland har stået for en stor del af leverancerne af gas. Begge dele er der nu skåret gevaldigt ned på, ligesom mange andre faktorer gør sig gældende i forholdt til de vilde prisstigninger på benzin, strøm, varme, fødevarer og flyrejser, som vi ser i øjeblikket.

Dit CV skal som minimum indeholde dette2.9.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

At søge job kan være en svær opgave, især hvis du ikke har meget erfaring. Når det kommer til at skrive dit CV, er det vigtigt at huske, at kvalitet er bedre end kvantitet. Du behøver ikke at nævne hver eneste ting, du nogensinde har gjort i dit liv; Du skal blot fokusere på at fremhæve dine mest relevante færdigheder og præstationer. Med det in mente er her minimumskravene til, hvad der skal med i dit CV, for at det er præsentabelt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum