Haderslev Kommune

Nye tider på vej for bilister ved hjemmekampe

Del

Et stigende antal tilskuere ved fodbold- og ishockeykampe giver udfordringer med farlig parkering. Indsats skal få bilister til at parkere lovligt, så færdselssikkerheden sikres.

Ishockey og fodbold drives og trives på topplan i Haderslev kommune.

Interessen for sporten er stigende, og flere og flere ser hjemmekampene - hvad enten det er fodbold på Sydbank Park i Haderslev eller ishockey i SE Arena i Vojens.

Flere publikummer betyder også flere biler, der skal parkeres ved hjemmekampene. Og hvor der er mange biler, er der også farlige situationer, når publikum skal krydse vejen - herunder også Omfartsvejen, hvor der tit er farlige situationer med publikum på vejen.

Bilerne er en stadig større udfordring for kommunen, for politiet, for parkeringsvagten og især for beboere på de berørte villaveje omkring idrætsfaciliteterne, hvor bilerne oftere og oftere parkeres ulovligt.

De berørte parter er enige om at tage denne udfordring op, og i tæt dialog med SønderjyskE starter indsatsen i slutningen af november. Her bliver der ved to hjemmekampe i Haderslev og to hjemmekampe i Vojens uddelt flyers med opfordring om at parkere lovligt på de anviste parkeringspladser, som vises på et kort på bagsiden af flyeren. Der er i Vojens over 1000 lovlige parkeringspladser og faktisk over 800 omkring Sydbank Park, hvor de, der ligger længst væk, medfører en spadseretur på højst 400 meter.

Ved efterfølgende hjemmekampe i Haderslev og Vojens vil kontrollen fra parkeringsvagten og politiet blive skærpet, således at der fremover uddeles p-afgifter til ejerne af de ulovligt parkerede biler.

Den første del af indsatsen sker den 20. og 29. november i Haderslev omkring Sydbank Park og den 22. og 25. november omkring SE Arena. Senere vil der blive fulgt op fra politi og parkeringsvagt.

Haderslev Kommune arbejder løbende på at optimere antallet af parkeringspladser de omtalte steder - i det omfang der er afsat penge af til dette.

Så indtil videre skal publikum indstille sig på nye tider til hjemmekampene, hvilket forhåbentligt ikke får indflydelse på selve spillet.Kontaktinformation:

Esge Homilius, leder af Teknik og Miljø, 7434 2002

Morten Rasmussen, sikkerhedschef, SønderjyskE, 3119 6018

Jacob Ulvedal Andersen, lokalpolitileder i Haderslev, Syd- og Sønderjyllands Politi, 114

Vedhæftede filer

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum