Din Tekstforfatter

Nye tider for affaldshåndtering

Del
I de sidste mange år har vi langsomt, men sikkert, ændret vores vaner, når vi skal af med vores affald. Det giver mening at sortere, for jo mere vi sorterer, jo bedre kan ressourcerne i affaldet genanvendes og jo bedre er det for miljøet.

Med klimaplanen for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, som folketinget vedtog i 2020, skal der sættes skub i øget og bedre affaldssortering, mere genanvendelse og mindre forbrænding af affald. Tre vigtige områder, hvis vi skal opnå en mærkbar formindskelse af CO2 udledningen i Danmark.

Effektiv affaldssorterting kræver god planlægning og affaldssystemer, som gør livet nemt for både brugerne og dem, der skal tømme affaldscontainerne. Når affaldet sorteres korrekt, bliver renheden af affaldsfraktionerne høj og dermed også genanvendelsesgraden.

BioBag Zenzo har affaldssystemerne

BioBag Zenzo har i snart 20 år arbejdet med affaldsløsninger og affaldssortering. Vores store udvalg kan dække de behov for og affaldscontainere og affaldshuse, som måtte opstå i kommuner, boligforeninger, ejerforeninger og i virksomheder. Vi rådgiver gerne om hvilke affaldssystemer, der vil være de bedste indenfor de krav og rammer der stilles.

Spar plads og P pladser med nedgravede affaldscontainere
Når man skal vælge større affaldscontainere til affaldssortering, er der flere muligheder. Det, som er fælles for de nedgravede affaldssystemer, er at affaldet opbevares under jorden og dermed ikke optager noget af den sparsomme plads i byer eller boligområder. En plads man ofte hellere vil bevare til rekreative områder, beplantning, parkeringspladser og meget andet.

Man kan vælge både helt eller delvist nedgravede affaldscontainere, som i daglig tale ofte bliver kaldt molokker. Disse affaldscontainere kan rumme helt op til 5 m3 affald, som ligger under jorden. Containerne fås i flere størrelser og kan også leveres med to rum, så en container kan rumme to affaldsfraktioner.

Hvor begynder man, når man skal have nye affaldssystemer til affaldssortering?
Det er vigtigt at gøre sig klart, hvor mange der skal benytte affaldscontainerne. Ofte sættes flere containere sammen i affaldsøer eller miljøstationer og det skal afklares, hvor mange forskellige affaldsfraktionere affaldsøen skal rumme. Nogle fraktioner fylder mere end andre og tømningsfrekvensen er varierende. For eksempel skal containere med madaffald tømmes oftere end containere, som rummer fx metal eller glas.

BioBag Zenzo hjælper gerne med rådgivning omkring kapacitet og placering af affaldscontainerne. Det er vigtigt at etablere containerne, så afstanden til brugerne er rimelig og at det er nemt at afkode, hvordan affaldet skal sorteres. Med nye affaldscontainere er vi også leveringsdygtige i piktogrammer efter dansk standard. Piktogrammerne passer til vores produkter og viser tydeligt hvor man skal lægge sit affald.

Delvist nedgravede affaldscontainere – effektivt, pænt og rummeligt
Vores Z-Bin er en delvis nedgravet affaldscontainer, i størrelser fra 1,5 til 5 m3. Containeren er fremstillet i 100% genanvendelig, meget robust rotationsstøbt plast. Også R-Bin containerne er delvist nedgravet med en ydrekasse i beton. R-Bin affaldscontaineren rummer 5 m3 og kan deles i to rum på hver 3m3.

De delvist nedgravede affaldscontainere kan leveres med flere forskellige inderbeholdere og kan beklædes med flere forskellige materialer, så containernes udseende kan tilpasses omgivelserne.

Begge containere tømmes via bunden med krogløsning, som lever op til de tekniske krav kommunerne har omkring tømning. Det er dog en god ide at sikre sig kommunens godkendelse af containerne.

Fuldt nedgravet affaldscontainere – det robuste valg

Vores ELKO og H&G affaldscontainere er den fuldt nedgravede løsning, som også er den mest robuste. Volumen er fra 3 til 5 m3 og affaldet opbevares i en inderbeholder i galvaniseret stål, som sænkes ned i en betonkasse. Top og indkast er i galvaniseret stål, som både leveres i valgfri RAL farve eller i det rå look, som galvaniseret stål har. Disse containere tømmes også med en krogløsning.

De to systemer har forskellige designs af top og indkastsøjle, så der er mulighed for også at forholde sig til det æstetiske, når der skal etableres affaldssystemer.

Overjordiske affaldscontainere – en prisvenlig og lettere løsning
Er der behov for affaldssortering i store mængder i fx tæt bebyggede områder eller andre steder, hvor det ikke er muligt at etablere nedgravede affaldscontainere, er vores affaldssystemer fra Contenur et godt alternativ. Det er en mere prisvenlig løsning, som hurtigt kan etableres. Det kræver blot et plant underlag og adgang for en renovationsvogn til tømningen. 

Kube containerne fås i størrelserne fra 2000 til 3600 liter. De er fremstillet i rotationsstøbt plast, som gør dem meget robuste og samtidig nemme at vedligeholde. Affaldscontainerne fra Contenur bundtømmes med et 2-krogssystem.

Affaldshuse til 4-hjuls containere

Bruges der primært traditionelle 4-hjuls containere til indsamling af affald, er et affaldshus en praktisk løsning. Særligt i byer med boligkarrer, hvor renovationsbiler ikke kan komme til affaldscontainerne er 4-hjulscontainerne oftest løsningen.

Med modulopbyggede affaldshuse fra BioBag Zenzo kan man afskærme og holde styr på de mange affaldscontainere. Affaldshusene kan tilpasses i både størrelse og udseende. De fås både i galvaniseret stål eller i aluminium med mulighed for sidebeklædning i flere forskellige materialer. Affaldshusene kan leveres med grønt tag, som ud over at være et pænt indslag i et gårdmiljø, også suger meget vand ved kraftige regnskyl og er et yndet tilholdssted for fugle og insekter. 

Affaldssystemer til alle behov

Måske kan det synes en smule uoverskueligt at skulle vælge hvilken form for affaldssystem, der vil fungere bedst i forhold til økonomi, volumen, tilgængelig plads og krav fra kommunen. Med vores erfaring og store sortiment indenfor de fleste affaldsløsninger, hjælper BioBag Zenzo meget gerne med rådgivning. Se mere på vores hjemmeside www.zenzo.dk eller ring til os på 70 27 19 00.

Vi er klar!

Billeder

Links

Information om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter
Din Tekstforfatter
Firkløvervej 24
8464 Galten

+45 7199 8070https://dintekstforfatter.dk/

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Danske mineryddere i Ukraine har desperat brug for midler8.6.2023 17:07:05 CEST | Pressemeddelelse

Den danske humanitære forening, DSGU, rydder miner og fjerner ueksploderet ammunition i det krigshærgede Ukraine sammen med lokale mineryddere, men selv om arbejdet allerede er i gang, og foreningen har organisation, set-up og samarbejde på plads, er det svært at få penge nok til arbejdet, fx har det ikke været muligt at søge om støtte fra den nationale Ukraine Fond, som administreres af Erhvervsministeriet.

Derfor skal du have akustikpaneler i din bolig29.5.2023 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der findes to gode grunde til at opsætte akustikpaneler i din bolig. Den første er at de markant kan forbedre dit indeklima, den anden er at de giver dig et smukt indslag i din boligindretning. Akustikpaneler bliver mere og mere populære i de danske boliger og med god grund, akustikpaneler er nemlig både effektive og smukke at se på. Akustikpaneler – Et bedre indeklima Hjemmet er vores base og derfor er det vigtigt, at vi føler os veltilpas her og for at det kan lade sig gøre er et godt indeklima vigtigt. Her kan akustikpanelerne hjælpe. Akustikpaneler er nemlig en effektiv metode til at forbedre akustikken i et lokale. Akustikpaneler virker ved at lamellernes særlige opbygning bryder lyden og panelets filt binder den, modsat en hård væg, der reflekterer lyden. På den måde mindskes både rumklang og baggrundsstøj i lokalet betydeligt. Akustikpaneler – Et dekorativt indslag i indretningen At forbedre indeklimaet er i sig selv grund nok til at installere akustikpaneler i indretningen, men

Mad til familiefesten? Sådan gøres det mere overskueligt24.5.2023 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det sker en gang imellem; man har fødselsdag eller der er en eller anden form for begivenhed, hvor man gerne vil holde noget festligt for hele familien. Men der er rigtig mange, som sidder i den situation, at de har en meget stor familie. Det er jo som udgangspunkt en rigtig dejlig ting, men det betyder altså også, at der skal laves rigtig meget mad, hvis alle skal gå glade og mætte derfra. Den mest umiddelbare løsning er måske, at man bare bider det i sig og får lavet mad nok til at mætte hele familien. Men der er altså også andre løsninger, man kan benytte sig af, hvis man ikke har hverken overskud eller tid til at lave mad nok til hele den store familie. Herunder kommer to gode bud. Et godt gammeldags sammenskudsgilde Den første løsning på madproblemet til familiefesten er, at man laver det til et sammenskudsgilde. Hvis man ikke lige har prøvet den slags før, eller hørt om det for den sags skyld, så betyder det egentlig bare, at hver familie eller person medbringer en ret, som alle

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum