Søfartsstyrelsen

Nye teknologier testes i søfarten

Del

Flere benytter sig allerede af de gode muligheder for at teste nye maritime teknologier, som kan fremme sikkerhed, miljø og vækst.

I de danske farvande foregår der i øjeblikket en række spændende testaktiviteter med nye maritime teknologier med særligt fokus på automatisering. Søfartsstyrelsen har i alle tilfælde været i dialog med operatørerne og bl.a. udpeget særlige testområder eller givet tilladelse til sejladsen.

Eksempler på test i danske farvande:

  • Test af autonomt passagerfartøj i Limfjorden (Center for Logistik og Samarbejde i Aalborg)
  • Test af autonom sejlende drone i Svendborg Havn til bl.a. søopmåling (DanaDynamic)
  • Test af fjernstyret slæbebåd i København Havn (SVITZER HERMOD)
  • Test af fjernstyret arbejdsfartøj bl.a. i farvandet syd for Fyn (TUCO Yards, Faaborg, og det amerikanske firma Sea Machines)
  • Forsøg med landbaseret lodsning vha. droneteknologi i Nyborg Fjord (DanPilot)

Muligheder for at teste ny teknologi i danske farvande

Før du kan kaste dig ud i test af nye teknologier i de danske farvande, skal Søfartsstyrelsen kontaktes. Testområde og testomfang afhænger nemlig af den enkelte testaktivitet, og en række sikkerhedsvurderinger skal udarbejdes i dialog med Søfartsstyrelsen.

Du kan læse meget mere om testaktiviteter og muligheden for at teste nye teknologier på Søfartsstyrelsens hjemmeside: https://www.soefartsstyrelsen.dk/Vaekst/MaritimDigitalisering/Sider/default.aspx

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum