3byggetilbud.dk

Nye tal: Nu falder efterspørgslen på håndværkere

Del

Det er ikke kun bladene på træerne, der falder i denne tid. Efterspørgslen på håndværkere oplever også et dyk i efteråret. Det viser nye tal fra Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsprojekter. Faldet sker i kølvandet på en ellers coronaimmun byggebranche med rekordmange opgaver fra renoveringslyste danskere.

Facaderenovering er en af de opgaver, der fortsat oplever øget interesse fra bygherrerne
Facaderenovering er en af de opgaver, der fortsat oplever øget interesse fra bygherrerne

Fyldte ordrebøger hos håndværkerne og rekordhøj renoveringsiver blandt boligejerne har kendetegnet byggebranchen den sidste lange tid, men det ser ud til at vende nu. 3byggetilbud.dk, der er Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsopgaver, oplever nemlig et fald i antallet af indsendte byggeopgaver på 25 procent, når de sammenligner 1. kvartal af 2021 med 3. kvartal.

”Danskerne lægger i højere grad boligprojekterne på hylden, nu hvor samfundet igen er åbnet op, og vi ikke opholder os i hjemmet på samme måde længere,” siger Nynne Groth Hallander, kommunikationsansvarlig hos 3byggetilbud.dk. Og det er ikke kun hos 3byggetilbud.dk, at den faldende efterspørgsel kommer til syne.

Forskel på efterspørgslen: Mere facade mindre isolering

Ser man på danskernes google-trends var der 36 procent flere søgninger på ”badeværelser” i februar 2021 sammenlignet med september 2021. Det samme gælder for ”isolering”, der fik 39 procent flere søgninger i februar.

Det er dog langt fra alle brancher, der er påvirket af den faldende efterspørgsel. 3byggetilbud.dk har eksempelvis formidlet 31 procent flere facaderenoveringsopgaver og 33 procent flere omfangsdræn i 3. kvartal 2021 sammenlignet med 1. kvartal.

”Tidligere på året var det særligt større entrepriser og energirenoveringerne, boligejerne efterspurgte, men nu er det i langt højere grad forbedring af facaden og sokkel, der efterspørges. Det kan også hænge sammen med, at Energistyrelsens tilskudsordning til energiforbedringer ikke har mødt samme opbakning hos boligejerne denne gang,” siger Nynne Groth Hallander.

Midlerne i Energistyrelsens tilskudspulje blev i de forrige ansøgningsrunder revet væk på under et døgn, mens årets sidste ansøgningsrunde – der åbnede for ansøgning den 28. september – stadig ikke er tømt for midler.

Et tiltrængt pusterum

Selvom et fald på 25 procent i byggelysten kan lyde markant, skal det ses i kontrast til en periode, hvor antallet af håndværkeropgaver eksploderede.

”På trods af faldet forventer vi stadig, at 2021 bliver det største opgave-år nogensinde i 3byggetilbud.dks historie med mere end 70.000 formidlede byggeopgaver i år,” siger Nynne Groth Hallander.

”Nedgangen kan give håndværkerne et velfortjent pusterum til at ansætte mere mandskab, følge op på tidligere tilbud og måske endda holde noget af den ferie, vi ved, mange sprang over grundet travlheden,” afslutter hun.

Grafen illustrerer indsendte opgaver på 3byggetilbud.dk fra januar 2018 til september 2021.

For at se dette indhold fra www.3byggetilbud.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Nøgleord

Kontakter

Nynne Groth HallanderKommunikationsansvarlig

Kommunikationsansvarlig for 3bygetilbud.dk, der også driver Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk.

Tlf:53391791npg@3byggetilbud.dk

Billeder

Facaderenovering er en af de opgaver, der fortsat oplever øget interesse fra bygherrerne
Facaderenovering er en af de opgaver, der fortsat oplever øget interesse fra bygherrerne
Download
Download

Links

Information om 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk
3byggetilbud.dk
Antonigade 4
1106 København K

+45 7733 4000https://www.3byggetilbud.dk/

3byggetilbud.dk A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. 3byggetilbud.dk A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1.600 håndværker-firmaer.

Følg pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Danskerne går solcelleamok: 979 procent flere solcelleopgaver22.7.2022 09:01:42 CEST | Pressemeddelelse

Der er nyt under solen, når det kommer til efterspørgslen på solceller. Og med rekordhøje varmetemperaturer og stigende energipriser er der god grund til, at flere og flere danskere ønsker at være selvforsynende i deres strømforbrug. Antallet af forespørgsler på solceller hos 3byggetilbud.dk taler for sig selv. Portalen har nemlig formidlet 979 procent flere solcelleopgaver de seneste fem måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum