Næstved Kommune

Nye tal i Næstved Kommune: Flest bliver smittet i hjemmet, via bekendtskabskredsen eller på arbejdspladsen

Del

Næstved Kommune er for øjeblikket den kommune i Region Sjælland, hvor flest er smittede. Styrelsen for Patientsikkerhed har opgjort, hvor folk formoder, at de er blevet smittede, og tallene viser, at flest er smittede hjemme, via bekendtskabskreds eller på deres job.

Tallene fra Styrelsen fra Patientsikkerhed dækker over perioden fra uge 5 til og med uge 8.

Tallene viser, at mange bliver smittet på arbejdet og via bekendtskabskredsen, og derefter tager smitten med hjem til familien. Det er derfor utroligt vigtigt at få brudt smittekæderne og få testet hele familien – også selvom man ikke har symptomer. En ud af fire smittede har ingen formodning om, hvor de kan være blevet smittet.

- Jeg kan næsten ikke sige det tydeligt nok: Bliv testet. Det gælder også, selvom du ikke føler dig syg, eller synes du har været sammen med mange andre. Hver tredje smittede har slet ikke symptomer på corona, når de bliver testet positive. Derfor kan man uforvarende komme til at smitte sine nære relationer, uden man ved det. Vi har lige nu seks teststeder i kommunen. Brug dem, kun på den måde får vi brudt smittekæderne, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

Tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed kan desværre ikke fortælle, hvor eller blandt hvilke aldersgrupper der er flest smittede, fordi smitten i Næstved Kommune er spredt, både hvad angår geografi og demografi.

Kun få smittet i grundskole, daginstitution og plejecentre
Tallene fra de pågældende fire uger viser, at blot 4,5 % er smittede i grundskole, daginstitutioner eller blandt beboerne på plejecentre, bosteder og institutioner.

- Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at holde smitten nede. Derfor er det vigtigt, at vi andre gør en ekstra indsats for ikke at bringe smitten ind på institutionerne, afslutter Carsten Rasmussen.

Kontakter

Billeder

Download
Grønnegades Kaserne er et af i alt seks teststeder i Næstved Kommune.
Grønnegades Kaserne er et af i alt seks teststeder i Næstved Kommune.
Download
Grønnegades Kaserne er et af i alt seks teststeder i Næstved Kommune.
Grønnegades Kaserne er et af i alt seks teststeder i Næstved Kommune.
Download

Vedhæftede filer

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

I Næstved går erhvervsliv, butikker, foreninger og kommune sammen om at bekæmpe Corona12.3.2021 14:12:08 CET | Pressemeddelelse

Et meget effektivt teammøde mellem repræsentanter fra Næstved Erhverv, Frivilligcenter Næstved, Næstved Storcenter, Næstved Cityforening, Fritidsudvalget og Næstved Kommune har ført til hurtig handling. Næstved har fået et nye design, som skal få flere til at lade sig teste i hele kommunen. Desuden har parterne givet hinanden håndslag på at være ambassadører for test.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum