Boligsiden.dk

Nye tal: Hver kvadratmeter i huset er blevet knap 500 kroner mere værd

Del

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i Danmark er steget med 491 kroner, når man sammenligner gennemsnittet for tredje kvartal 2019 med samme kvartal i 2018. Det viser de nye septembertal fra Boligsidens Markedsindeks.

Huspriserne fortsætter turen op ad den stigende kurve. De nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser nemlig, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse er steget med 3,5 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Og der er fremgang at spore i alle landets fem regioner.

Med septembers udgang er der også sat punktum for tredje kvartal af 2019, og hvis vi ser på gennemsnittet for kvadratmeterpriserne i tredje kvartal 2019, er der konkret tale om en fremgang på 491 kroner sammenlignet med samme kvartal sidste år.

”Vi må endnu engang konstatere, at opsvinget på markedet for villaer og rækkehuse fortsætter. Der er godt gang i handelen rundt omkring i landet, og i takt med de stigende huspriser, kan vi også se, at salgstiden daler en smule, ligesom der gives mindre afslag i prisen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det er ikke voldsomme prisstigninger, når vi ser på de procentvise fremgange. Men det er sunde stigninger, især fordi udviklingen gælder i alle regioner. Omvendt er en forskel på næsten 500 kroner per kvadratmeter også noget, som de fleste husejere kan tage at føle på.”

Størst kontant gevinst i hovedstadsområdet

Det er det generelle opsving i den danske økonomi, som fortsat sætter sit præg på boligmarkedet. Højere beskæftigelse og lave renter bidrager til, at flere huskøbere melder sig på markedet. Og den øgede efterspørgsel afspejler sig i en reel fremgang i prisniveauet for villaer og rækkehuse.

De procentvise stigninger i huspriserne kommer således hele landet til gode, men går vi ind og ser på, hvordan fremgangen udmønter sig i kroner og øre, er det især hovedstaden og omegnskommunerne, der oplever de største stigninger.

”I toppen over byer med de største kontante fremgang finder vi København og Gentofte. Det hænger selvfølgelig sammen med, at netop disse kommuner generelt har gennemsnitligt høje kvadratmeterpriser, så selv en lille procentvis ændring vil betyde et større beløb i kroner og øre,” forklarer Birgit Daetz.

Huspriserne er på landsplan steget hver eneste måned igennem 2019, og i august landede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på det højeste niveau i de sidste 10 år. Men denne rekord blev igen slået i september, idet kvadratmeterprisen nu ligger på 14.494 kroner.

Øvrige nøgletal:

  • Priserne på ejerlejligheder er steget med 1,8 procent over hele landet i løbet af det sidste år. Det sker samtidig med, at der er udbudt 5,7 procent flere ejerlejligheder på markedet. Og med til denne historie hører også, at der gives større nedslag i pris. Konkret 6,4 procent større nedslag.
  • Priserne på sommerhuse er også steget. Her er der tale om en fremgang på 4,4 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det sker samtidig med, at udbuddet af sommerhuse daler med 10,6 procent.

Salgspriser for villaer og rækkehuse september 2019 (kr. pr m2)

Region

Gennemsnitspris i kr.

Ændringer august 2019- september 2019

Ændringer september 2018 – september 2019

Hele landet

14.494

0,5%

3,5%

Regions Hovedstaden

26.328

0,6%

3,9%

Region Midtjylland

12.777

0,3%

3,1%

Region Nordjylland

9.848

-0,6%

1,4%

Region Sjælland

12.839

0,8%

4,5%

Region Syddanmark

10.510

0,4%

4,1%

(Kilde: Boligsiden)

Top 10: Her er priserne steget mest:

Kommune

Forskel i kroner (3. kvartal 2018 – 3. kvartal 2019)

København

2.581

Gentofte

2.320

Odder

2.097

Brøndby

1.962

Glostrup

1.924

Furesø

1.907

Vallensbæk

1.881

Roskilde

1.696

Solrød

1.646

Køge

1.540

(Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum