sundhed.dk

Nye tal fra sundhed.dk afslører, hvilke sygdomme danskerne søger efter

Del

Sundhed.dk kortlægger danskernes søgeadfærd på sundhedsportalen. Se top 10-listen over de lidelser, som vi søger efter

Kroniske sygdomme som diabetes og KOL samt mentale lidelser som depression og stress topper danskernes søgninger i 2019 på sundhed.dk, hvor fnat kradser sig ind på en tredjeplads.
Det viser den første større kortlægning af danskernes søgemønstre på sundhedsvæsenets offentlige fællesportal sundhed.dk, hvor der i 2019 blev søgt i alt godt 5,5 millioner gange.
Analysen er udarbejdet af softwarevirksomheden Ankiro, der står bag søgemaskineteknologien på sundhed.dk.
 
Derfor ligger fnat i toppen
Hans Christian Kjeldsen, praktiserende læge og chefredaktør hos Patienthåndbogen tilknyttet sundhed.dk, nikker genkendende til danskernes søgemønstre på sundhedsportalen. 
”Topsøgningerne svarer til de lidelser, som vi også ser ude hos de praktiserende læger. Vi søger på de ting, der fylder i vores eget eller pårørendes liv, og vi søger på de lidelser, som vi er usikre på,” forklarer Hans Christian Kjeldsen resultaterne med og fortsætter:
”Jeg hæfter mig dog ved, at fnat ligger på en tredjeplads over lidelser, som der søges på. Det giver ikke mening i forhold til, hvor mange, der har fnat. Men det giver fint mening i forhold til, hvad medierne skriver, og hvor usikker man kan være på sådan en sygdom,” lyder hans vurdering.
Hans Christian Kjeldsen uddyber, at lidelser som influenza og lungebetændelse ligger relativt lavt i søgeoverblikket, fordi disse sygdomme har de mange danskere prøvet at have og derfor en vis personlig erfaring med.
 
Se hvad vi søger efter
Her kan du se en top 10 over, hvad danskerne har søgt på via sundhed.dk i 2019:
1. Diabetes
2. KOL
3. Fnat
4. Depression
5. Stress
6. Skoldkopper
7. Klamydia
8. Lungebetændelse
9. Astma
10. Øresten

Kontakter

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80https://www.sundhed.dk/

Portalen sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted. På den måde sikrer portalen overordnede mål om at gøre patienter og borgere til aktive medspillere i deres eget sundhedsforløb – og muliggør en konsistent deling af sundhedsdata på tværs af sektorer for de sundhedsprofessionelle. 

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum